Domača stran    Programska oprema    Stik    Prenos    Nakup    FAQ    Poznavanje črtne kode

Free Online Bulk Barcode Generator - Output to Png Image Files - Print Barcodes to A4 or Label Paper

Brezplačni spletni paketni generator črtne kode

Vrednost črtne kode:   Barcode Data / Number

Vnesete lahko od 1 do 100 vrstic

Lahko kopirate iz Excela sem

Up to 100 rows

You can copy data from Excel

Vrsta črtne kode:   Barcode Type

    Katere vrste črtne kode obstajajo?

Velikost črtne kode:   Barcode Size

 /   širina / višina   

Besedilo pod črtno kodo:   Show Text Under Barcode

Da   Ne   

Razširitev širine črtne kode:   Stretch Barcode Width

Da   Ne   

Pisava/Velikost pisave:   Font Name / Size

 / 

Izhodne nastavitve:   Output to Images / Printing Setup

Ustvari sliko črtne kode  Tiskaj na papir A4  Tiskaj na papir z nalepkami  

Levi rob      Zgornji rob   Left / Top Margin

Možnost neposrednega tiskanja

Vnesite vrstice od 1 do 16 in natisnite črtno kodo 2*8 na papir A4.

Vnesite od 1 do 100 vrstic za tiskanje črtne kode na papir z nalepkami v zvitku.

For directly

printing

Enter 1-16 rows data to print 2X8=16 barcodes to A4 paper.

Enter 1-100 rows data to print to label Paper.

   Submit To Generate Barcodes

Če je izbrana možnost tiskanja:

Kliknite ta gumb, program bo odprl stran za tiskanje, nato kliknite meni za tiskanje v brskalniku, da začnete tiskati.

 

Recommended by CNET: Desktop version of free barcode software – Offline use, More powerful

Priporočeno: namizna različica brezplačne programske opreme za črtne kode

Uporaba brez povezave, zmogljivejše funkcije

https://Free-barcode.com

Ta programska oprema za črtno kodo ima tri različice

Standardna različica:           Brezplačen prenos

1. Paketno tiskanje preprostih nalepk s črtno kodo z uporabo Excelovih podatkov.

2. Lahko tiska na običajne laserske ali brizgalne tiskalnike ali na profesionalne tiskalnike nalepk s črtno kodo.

3. Ni potrebe po oblikovanju nalepk, samo preproste nastavitve, nalepke s črtno kodo lahko natisnete neposredno.

Profesionalna različica:           Brezplačen prenos

1. Podobno kot pri standardni različici je mogoče natisniti bolj zapletene etikete.

2. Podpira skoraj vse vrste črtnih kod (1D2D).

3. Zaženete ga lahko prek ukazne vrstice DOS in ga lahko uporabite tudi z drugimi programi za tiskanje nalepk s črtno kodo.

Različica oblikovanja etikete:           Brezplačen prenos

1. Uporablja se za oblikovanje in serijsko tiskanje kompleksnih nalepk s črtno kodo

2. Vsaka nalepka lahko vsebuje več črtnih kod, več nizov besedila, vzorcev in črt

3. Vnesite podatke črtne kode v obrazce na različne učinkovite načine, da zmanjšate svojo delovno obremenitev.

Povzetek:

1. Ta programska oprema ima stalno brezplačno različico in polno različico.

2. Brezplačna različica lahko zadovolji potrebe večine uporabnikov.

3. Delovanje polne različice lahko preizkusite v brezplačni različici.

4. Priporočamo, da najprej prenesete brezplačno različico.

Prenesite brezplačno različico programske opreme za črtno kodo

Podrobni koraki za uporabo te programske opreme za črtno kodo

https://free-barcode.com/HowtoMakeBarcode.asp

 
 

Tehnologija črtne kode in njena zgodovina razvoja     

Več znanja o črtni kodi

primer uporabe črtne kode

Aplikacija črtne kode za sledenje hrani: aplikacije, ki beležijo hranilno vsebnost, kalorije, beljakovine in druge informacije o hrani, ki jo jeste, s skeniranjem črtne kode na etiketi živila. Te aplikacije vam lahko pomagajo pri beleženju vaših prehranjevalnih navad vaše zdravstvene cilje ali spoznajte, od kod prihaja vaša hrana.

Transport in logistika: Uporablja se za kode naročanja in distribucije, upravljanje skladiščenja izdelkov, sisteme za nadzor logistike, črtne kode v mednarodnih letalskih sistemih se uporabljajo pri naročanju in distribuciji v logistični in transportni industriji se uporabljajo za nizanje kod linijskega zabojnika (SSCC) za prepoznavanje in sledenje zabojnikov in palet v dobavni verigi. Lahko tudi kodirajo druge informacije, kot so datumi trajanja in številke serije.

Notranja dobavna veriga: notranje upravljanje podjetja, proizvodni proces, sistem logističnega nadzora, kode za naročanje in distribucijo. Črtne kode lahko shranijo različne informacije, kot so številke artiklov, serije, količine, teže, datumi itd. informacije se lahko uporabljajo za sledenje, razvrščanje, inventar, nadzor kakovosti itd., za izboljšanje učinkovitosti in natančnosti notranjega upravljanja dobavne verige podjetja.

Logistično sledenje: Črtne kode se pogosto uporabljajo pri logističnem sledenju. Uporabljajo se lahko za identifikacijo blaga, naročil, cen, inventarja in drugih informacij s pritrjevanjem črtnih kod na embalažo ali škatle za pošiljanje in izhod iz skladišč Samodejna identifikacija in beleženje distribucijskih, inventarnih in drugih logističnih informacij za izboljšanje natančnosti in učinkovitosti upravljanja logistike.

Proizvodna linija: črtne kode se lahko uporabljajo za upravljanje proizvodne linije za izboljšanje proizvodne učinkovitosti in kakovosti. Črtne kode lahko identificirajo številke izdelkov, serije, specifikacije, količine, datume in druge informacije za lažjo sledljivost med proizvodnim procesom. .Inšpekcija, statistika in druge operacije se lahko integrirajo tudi z drugimi sistemi, kot so ERP, MES, WMS, itd., da se izvede samodejno zbiranje in prenos podatkov.

O črtni kodi EAN-13

EAN-13 je okrajšava evropske številke artikla, protokol črtne kode in standard, ki se uporablja v supermarketih in drugih maloprodajnih panogah.

EAN-13 je vzpostavljen na podlagi standarda UPC-A, ki so ga vzpostavile Združene države Amerike. Črtna koda EAN-13 ima še eno kodo države/regije kot črtna koda UPC-A, da zadosti potrebam. črtna koda UPC se uporablja samo v Združenih državah Amerike (Uniform Code Council) leta 1973 od leta 1974. To je bil najzgodnejši sistem črtne kode, uporabljen za poravnavo izdelkov v supermarketih.

EAN-13 je sestavljen iz predpone, identifikacijske kode proizvajalca, kode artikla in kontrolne kode, skupno 13 števk. Njegovo kodiranje sledi načelu edinstvenosti in lahko zagotovi, da se ne ponavlja po vsem svetu.

EAN International, imenovana EAN, je neprofitna mednarodna organizacija, ustanovljena leta 1977 s sedežem v Bruslju v Belgiji. Njen namen je oblikovati in izboljšati globalno enotno kodiranje blaga. Sistem črtne kode zagotavlja storitve z dodano vrednostjo. za optimizacijo upravljanja dobavne verige podjetij. Njene članice so po vsem svetu.

Črtne kode EAN-13 se večinoma uporabljajo v supermarketih in drugih maloprodajnih panogah.

Kakšna je razlika med črtno kodo EAN-13 in črtno kodo UPC-A?

EAN-13 črtna koda ima še eno kodo države/regije kot črtna koda UPC-A Pravzaprav lahko črtno kodo UPC-A obravnavamo kot poseben primer črtne kode EAN-13, kar pomeni, da je prva številka. Črtna koda EAN-13 nastavljena na 0.

Črtno kodo EAN-13 je razvilo Mednarodno središče za številčenje artiklov in se univerzalno uporablja. Dolžina kode je 13 števk, prvi dve števki pa označujeta kodo države ali regije.

Črtno kodo UPC-A je izdelal Odbor za enotno kodo Združenih držav Amerike in se večinoma uporablja v Združenih državah in Kanadi, dolžina kode pa je 12-mestna, prva številka pa označuje kodo številčnega sistema.

črtna koda EAN-13 in črtna koda UPC-A imata enako strukturo in metodo preverjanja ter podoben videz.

Črtna koda EAN-13 je nadnabor črtne kode UPC-A in je združljiva s črtno kodo UPC-A.

Če imam kodo UPC, ali moram vseeno zaprositi za EAN?

Ni potrebe. Tako UPC kot EAN lahko identificirata blago, čeprav prvi izvira iz Združenih držav, je del globalnega sistema GS1, tako da se lahko uporablja globalno, če registrirate UPC. . Če morate natisniti 13-mestno črtno kodo EAN, lahko dodate številko 0 pred kodo UPC.

Črtne kode UPC-A je mogoče pretvoriti v črtne kode EAN-13 tako, da dodate 0. Na primer, ustrezna črtna koda EAN-13 za črtno kodo UPC-A (012345678905) je (0012345678905). črtne kode UPC-A.

O črtni kodi UPC-A

UPC-A je simbol črtne kode, ki se uporablja za sledenje artiklom v trgovinah in se uporablja samo v Združenih državah in Kanadi. Sestavljen je iz 12 števk in vsak artikel ima edinstveno kodo.

Izdelal ga je Svet za enotno kodo v Združenih državah leta 1973, razvil pa ga je skupaj z IBM in se uporablja od leta 1974. To je najzgodnejši sistem črtne kode, ki se uporablja za poravnavo izdelkov v supermarketih črtna koda UPC-A se skenira na blagajni v supermarketu Troys Marsh.

Razlog, zakaj se črtna koda UPC-A uporablja v supermarketih, je ta, da lahko hitro, natančno in priročno identificira informacije o izdelku, kot so cena, inventar, obseg prodaje itd.

UPC-A črtna koda je sestavljena iz 12 števk, od katerih prvih 6 števk predstavlja kodo proizvajalca, zadnjih 5 števk predstavlja kodo izdelka, zadnja številka pa je kontrolna številka morate optično prebrati črtno kodo na blagajni supermarketa, lahko hitro pridobite informacije o ceni izdelka in inventarju, kar močno izboljša delovno učinkovitost prodajalcev v supermarketu.

Črtna koda UPC-A se večinoma uporablja na trgih Združenih držav in Kanade, medtem ko druge države in regije uporabljajo črtne kode EAN-13, razlika med njima je, da ima črtna koda EAN-13 še eno kodo države.

O črtni kodi Code-128

Črtno kodo kode-128 je leta 1981 razvil COMPUTER IDENTICS. Je neprekinjena alfanumerična črtna koda spremenljive dolžine.

Code-128 črtna koda je sestavljena iz praznega območja, začetne oznake, podatkovnega območja, kontrolnega znaka in zaključka. Ima tri podnabore, in sicer A, B in C, ki lahko predstavljajo različne nabore znakov. Uporablja se lahko tudi za doseganje večnivojskega kodiranja z izbiro začetnih znakov, znakov kodnega niza in pretvorbenih znakov.

Lahko kodira vseh 128 kodnih znakov ASCII, vključno s številkami, črkami, simboli in kontrolnimi znaki, tako da lahko predstavlja vse znake na računalniški tipkovnici.

Lahko doseže visoko gostoto in učinkovito predstavitev podatkov z večnivojskim kodiranjem in se lahko uporablja za samodejno identifikacijo v katerem koli sistemu upravljanja.

Združljiv je s sistemom EAN/UCC in se uporablja za predstavitev informacij o enoti skladiščenja in transporta ali logistični enoti blaga. V tem primeru se imenuje GS1-128.

Code-128 standard črtne kode je razvil Computer Identics Corporation (ZDA) leta 1981. Lahko predstavlja vseh 128 kodnih znakov ASCII in je primeren za priročno uporabo na računalnikih. Namen oblikovanja tega standarda je izboljšati črtno kodo učinkovitost in zanesljivost kodiranja.

Code128 je črtna koda z visoko gostoto, ki uporablja tri različice naborov znakov (A, B, C) in izbiro začetnih znakov, znakov nabora kod in pretvorbenih znakov glede na različne vrste in dolžine podatkov, izberite najprimernejši način kodiranja. To lahko zmanjša dolžino črtne kode in izboljša učinkovitost kodiranja. Poleg tega Code128 uporablja tudi kontrolne znake in zaključke, ki lahko povečajo zanesljivost črtne kode in preprečijo napačno branje.

Code-128 se pogosto uporablja pri notranjem upravljanju podjetij, proizvodnih procesov in sistemov logističnega nadzora. Ima veliko scenarijev uporabe, predvsem v panogah, kot so transport, logistika, oblačila, hrana, farmacevtski izdelki in medicina. oprema.

O QR-kodi

QR-Code je leta 1994 izumila skupina, ki jo je vodil Masahiro Harada iz japonskega podjetja Denso Wave, na podlagi črtne kode, ki se je prvotno uporabljala za označevanje avtomobilskih delov. To je dvodimenzionalna matrična črtna koda, ki se lahko večkrat uporablja .

QR-koda ima naslednje prednosti v primerjavi z enodimenzionalno črtno kodo:

QR-Code lahko shrani več informacij, ker uporablja dvodimenzionalno kvadratno matriko namesto enodimenzionalnih črt. Enodimenzionalne črtne kode običajno lahko shranijo le na desetine znakov, medtem ko lahko QR-Code shrani več tisoč znakov. .

QR-koda lahko predstavlja več vrst podatkov, kot so številke, črke, binarne, kitajske pismenke itd. Enodimenzionalne črtne kode lahko običajno predstavljajo le številke ali črke.

QR-kodo je mogoče skenirati in prepoznati hitreje, ker ima štiri pozicionirne oznake in jo je mogoče skenirati iz katerega koli kota. Enodimenzionalne črtne kode je običajno treba skenirati iz določene smeri.

QR-koda je lahko bolj odporna na poškodbe in motnje, ker ima funkcijo popravljanja napak, ki lahko povrne delno izgubljene ali zamegljene podatke. Enodimenzionalne črtne kode običajno nimajo takšne funkcije.

Razlika med 2D črtnimi kodami in 1D črtnimi kodami je predvsem v načinu kodiranja in informacijski zmogljivosti. 2D črtne kode uporabljajo dvodimenzionalno kvadratno matriko, ki lahko shrani več informacij in predstavlja več vrst enodimenzionalnih črtnih kod enodimenzionalne črte lahko shranijo le majhno količino informacij in lahko predstavljajo le številke ali črke. Obstajajo tudi druge razlike med dvodimenzionalnimi črtnimi kodami in enodimenzionalnimi črtnimi kodami, kot so hitrost skeniranja, zmožnosti odpravljanja napak, združljivost itd.

QR-Code ni edina 2D črtna koda. Glede na načelo lahko 2D črtne kode razdelimo v dve kategoriji: matrične in skupne vrste črtne kode Data Matrix, MaxiCode, Aztec, QR-Code. , PDF417, Vericode, Ultracode, Code 49, Code 16K itd., imajo različne aplikacije na različnih področjih.

Dvodimenzionalna črtna koda, razvita na podlagi enodimenzionalne črtne kode, ima prednosti, s katerimi se enodimenzionalna črtna koda ne more primerjati. Kot prenosna podatkovna datoteka, čeprav je še v povojih, je na vedno boljšem trgu, ki ga poganjata gospodarstvo in hitro razvijajoča se informacijska tehnologija, skupaj z edinstvenimi značilnostmi 2D črtnih kod, povpraševanje po novi tehnologiji 2D črtnih kod v različnih državah narašča iz dneva v dan.

 
 
 
 

Avtorske pravice(C)  EasierSoft Ltd.  2005-2024

 

Tehnična podpora

autobaup@aol.com    cs@easiersoft.com

 

 

D-U-N-S: 554420014