Почетна    Софтвер    КонтAKт    Преузми    Купи    ФAK    Познавање баркода

Free Online Bulk Barcode Generator - Output to Png Image Files - Print Barcodes to A4 or Label Paper

Бесплатан онлајн пAKетни генератор бар кодова

Вредност баркода:   Barcode Data / Number

Можете да унесете од 1 до 100 редова

Може се копирати из Екцел-а овде

Up to 100 rows

You can copy data from Excel

Тип баркода:   Barcode Type

    Које врсте бар кодова постоје?

Величина баркода:   Barcode Size

 /   ширина / висина   

Текст испод бар кода:   Show Text Under Barcode

Да   Не   

Проширење ширине баркода:   Stretch Barcode Width

Да   Не   

Величина фонта/фонта:   Font Name / Size

 / 

Поставке излаза:   Output to Images / Printing Setup

Генериши слику бар кода  Штампај на А4 папир  Штампај на папир за етикете  

Лева маргина      Горња маргина   Left / Top Margin

Опција директног штампања

Унесите редове од 1 до 16 и одштампајте 2*8 бар код на А4 папиру.

Унесите 1 до 100 редова да бисте одштампали бар код на ролну папира за етикете.

For directly

printing

Enter 1-16 rows data to print 2X8=16 barcodes to A4 paper.

Enter 1-100 rows data to print to label Paper.

   Submit To Generate Barcodes

AKо је изабрана опција штампања:

Кликните на ово дугме, програм ће отворити страницу за штампање, а затим кликните на мени за штампање претраживача да бисте започели штампање.

 

Recommended by CNET: Desktop version of free barcode software – Offline use, More powerful

Препоручено: Десктоп верзија бесплатног софтвера за бар код

Коришћење ван мреже, моћније функције

https://Free-barcode.com

Овај софтвер за бар код има три верзије

Стандардна верзија:           Бесплатно преузимање

1. Групно штампање једноставних налепница са бар кодом користећи Екцел податке.

2. Може да штампа на обичним ласерским или инкјет штампачима, или на професионалним штампачима етикета са бар кодом.

3. Нема потребе да дизајнирате етикете, само једноставна подешавања, можете директно штампати налепнице са бар кодом.

Професионална верзија:           Бесплатно преузимање

1. Слично стандардној верзији, сложеније етикете се могу штампати.

2. Подржава скоро све типове бар кодова (1Д2Д).

3. Може се покренути кроз ДОС командну линију, а може се користити и са другим програмима за штампање налепница са бар кодом.

Верзија дизајна етикете:           Бесплатно преузимање

1. Користи се за дизајнирање и групно штампање сложених баркод етикета

2. СвAKа етикета може да садржи више бар кодова, више скупова текста, шара и линија

3. Унесите податке бар кодова у формуларе на различите ефикасне начине да бисте минимизирали своје радно оптерећење.

Резиме:

1. Овај софтвер има трајну бесплатну верзију и пуну верзију.

2. Бесплатна верзија може задовољити потребе већине корисника.

3. Можете тестирати функционалност пуне верзије у бесплатној верзији.

4. Препоручујемо да прво преузмете бесплатну верзију.

Преузми бесплатну верзију софтвера за бар код

Детаљни кораци о томе кAKо да користите овај софтвер за бар код

https://free-barcode.com/HowtoMakeBarcode.asp

 
 

Технологија бар кодова и њена историја развоја     

Више знања о бар коду

пример примене бар кода

Барцоде апликација за праћење хране: Апликације које бележе нутритивни садржај, калорије, протеине и друге информације о храни коју једете скенирањем бар кода на етикети хране. Ове апликације вам могу помоћи да забележите своје навике у исхрани своје здравствене циљеве или сазнајте одакле долази ваша храна.

Транспорт и логистика: Користе се за наручивање и дистрибуцију кодова, управљање складиштем производа, системе контроле логистике, редовне бројеве карата у међународним авио-системима. Бар кодови се користе у логистици и транспортној индустрији који се користе за низање кодова линијских контејнера за отпрему (ССЦЦ) су кодирани за идентификацију и праћење контејнера и палета у ланцу снабдевања. Они такође могу да кодирају друге информације, као што су датуми најбољег рока и бројеви серије.

Интерни ланац снабдевања: интерно управљање предузећем, производни процес, систем контроле логистике, кодови за наручивање и дистрибуцију Бар кодови могу да чувају различите информације, као што су бројеви артикала, серије, количине, тежине, датуми, итд. информације се могу користити за праћење, сортирање, инвентар, контролу квалитета, итд., за побољшање ефикасности и тачности управљања интерним ланцем снабдевања компаније.

Праћење логистике: Бар кодови се широко користе у логистичком праћењу. Може се користити за идентификацију робе, наруџби, цена, инвентара и других информација. Уношењем је могуће извршити унос и излаз из складишта Аутоматска идентификација и евидентирање дистрибуције, инвентара и других логистичких информација ради побољшања тачности и ефикасности управљања логистиком.

Процес производне линије: Бар кодови се могу користити за управљање процесом фабричке производне линије како би се побољшала ефикасност и квалитет производње. Инспекција, статистика и друге операције се такође могу интегрисати са другим системима, као што су ЕРП, МЕС, ВМС, итд., да би се реализовало аутоматско прикупљање и пренос података.

О ЕАН-13 бар коду

ЕАН-13 је скраћеница од европског броја артикла, бар код протокола и стандарда који се користи у супермаркетима и другим малопродајним индустријама.

ЕАН-13 је успостављен на основу УПЦ-А стандарда који су успоставиле Сједињене Америчке Државе. ЕАН-13 бар код има још један код земље/региона од УПЦ-А бар кода како би се задовољиле потребе. УПЦ-А је бар код који се користи за праћење робе у продавницама од 1974. То је био најранији систем бар кодова који се користио за обрачун производа у супермаркетима.

ЕАН-13 се састоји од кода префикса, идентификационог кода произвођача, кода артикла и кода за проверу, од укупно 13 цифара. Његово кодирање прати принцип јединствености и може осигурати да се не понавља широм света.

ЕАН Интернатионал, који се назива ЕАН, је непрофитна међународна организација основана 1977. године са седиштем у Бриселу, Белгија. Његова сврха је да формулише и унапреди глобално јединствено баркодирање робе. да оптимизује управљање ланцем снабдевања предузећа. Организације чланице се налазе широм света.

ЕАН-13 бар кодови се углавном користе у супермаркетима и другим малопродајним индустријама.

Која је разлика између ЕАН-13 бар кода и УПЦ-А бар кода?

ЕАН-13 бар код има још један код земље/региона од УПЦ-А бар кода. ЕАН-13 бар код постављен на 0.

ЕАН-13 бар код је развијен од стране Међународног центра за нумерисање артикала и универзално се користи. Дужина кода је 13 цифара, а прве две цифре означавају код земље или региона.

УПЦ-А бар код производи Комитет за јединствени код Сједињених Држава и углавном се користи у Сједињеним Државама и Канади. Дужина кода је 12 цифара, а прва цифра означава бројчани код.

ЕАН-13 бар код и УПЦ-А бар код имају исту структуру и метод верификације и сличан изглед.

ЕАН-13 бар код је надскуп УПЦ-А бар кода и компатибилан је са УПЦ-А бар кодом.

Ако имам УПЦ код, да ли још увек треба да се пријавим за ЕАН?

Нема потребе и УПЦ и ЕАН да идентификују робу Иако је први настао у Сједињеним Државама, он је део глобалног ГС1 система, тако да ако региструјете УПЦ у оквиру ГС1 организације, може се користити глобално. . Ако треба да одштампате 13-цифрени ЕАН бар код, можете додати број 0 испред УПЦ кода.

УПЦ-А бар кодови се могу конвертовати у ЕАН-13 баркодове додавањем 0. На пример, одговарајући ЕАН-13 бар код за УПЦ-А бар код (012345678905) је (0012345678905). УПЦ-А бар кодови.

О УПЦ-А бар коду

УПЦ-А је симбол бар кода који се користи за праћење артикала у продавницама и користи се само у Сједињеним Државама и Канади. Састоји се од 12 цифара и свака ставка има јединствени код.

Формулисао га је Савет за јединствени код у Сједињеним Државама 1973. године, заједно са ИБМ-ом, и користи се од 1974. године. То је најранији систем бар кодова који се користи за обрачун производа у супермаркетима УПЦ-А бар код се скенира на благајни у супермаркету Троис Марсх.

Разлог зашто се УПЦ-А бар-код користи у супермаркетима је тај што може брзо, тачно и погодно идентификовати информације о производу, као што су цена, залихе, обим продаје, итд.

УПЦ-А бар код се састоји од 12 цифара, од којих првих 6 цифара представља шифру произвођача, последњих 5 цифара представља шифру производа, а последња цифра је контролна цифра потребно је да скенирате бар код на шалтеру супермаркета, можете брзо добити информације о цени производа и залихама, што значајно побољшава радну ефикасност продаваца супермаркета.

УПЦ-А бар код се углавном користи на тржиштима Сједињених Држава и Канаде, док друге земље и региони користе ЕАН-13 баркодове. Разлика између њих је у томе што ЕАН-13 бар код има још један код земље.

О коду-128 бар коду

Цоде-128 бар-код је развио ЦОМПУТЕР ИДЕНТИЦС 1981. То је континуирани алфанумерички бар код променљиве дужине.

Цоде-128 баркод се састоји од празне области, ознаке за почетак, области података, знака за проверу и терминатора. Има три подскупа, односно А, Б и Ц, који могу представљати различите скупове знакова. Такође се може користити за постизање вишеслојног кодирања кроз избор почетних знакова, знакова скупа кодова и знакова за конверзију.

Може да кодира свих 128 знакова АСЦИИ кода, укључујући бројеве, слова, симболе и контролне знакове, тако да може да представља све знакове на тастатури рачунара.

Може постићи високу густину и ефикасну презентацију података кроз кодирање на више нивоа и може се користити за аутоматску идентификацију у било ком систему управљања.

Компатибилан је са ЕАН/УЦЦ системом и користи се за представљање информација јединице за складиштење и транспорт или логистичке јединице робе. У овом случају се зове ГС1-128.

Цоде-128 баркод стандард је развијен од стране Цомпутер Идентицс Цорпоратион (САД) 1981. Може представљати свих 128 АСЦИИ знакова кода и погодан је за прикладну примену на рачунарима ефикасност и поузданост кодирања.

Цоде128 је бар-код високе густине који користи три верзије скупова знакова (А, Б, Ц) и избор почетних знакова, знакова скупа кодова и знакова конверзије, према различитим врстама података и дужини, изаберите најприкладнији метод кодирања. Ово може смањити дужину бар кода и побољшати ефикасност кодирања.

Цоде-128 барцоде се широко користи у интерном управљању предузећима, производним процесима и системима контроле логистике. Има много сценарија примене, углавном у индустријама као што су транспорт, логистика, одећа, храна, фармацеутски производи и медицина. опрема.

О КР-коду

КР-код је измислио 1994. године од стране тима који је предводио Масахиро Харада из јапанске компаније Денсо Ваве, на основу баркода који се првобитно користио за обележавање делова аутомобила. То је дводимензионални матрични бар код који може да се користи .

КР-код има следеће предности у поређењу са једнодимензионалним бар кодом:

КР-Код може да складишти више информација јер користи дводимензионалну квадратну матрицу уместо једнодимензионалних линија обично може да ускладишти само десетине знакова, док КР-Код може да складишти неколико хиљада знакова. .

КР-код може представљати више типова података, као што су бројеви, слова, бинарни, кинески знакови, итд. Једнодимензионални бар кодови обично могу представљати само бројеве или слова.

КР-код се може скенирати и препознати брже јер има четири ознаке за позиционирање и може се скенирати из било ког угла. Једнодимензионални бар кодови обично морају да се скенирају из одређеног правца.

КР-код може бити боље отпоран на оштећења и сметње јер има функцију исправљања грешака која може да поврати делимично изгубљене или замућене податке. Једнодимензионални бар кодови обично немају такву функцију.

Разлика између 2Д бар кодова и 1Д бар кодова углавном лежи у методи кодирања и капацитету информација једнодимензионалне линије могу да чувају само малу количину информација и могу да представљају само бројеве или слова. Постоје и друге разлике између дводимензионалних и једнодимензионалних бар кодова, као што су брзина скенирања, могућности исправљања грешака, компатибилност, итд.

КР-код није једини 2Д бар код, према принципу, 2Д бар кодови се могу поделити у две категорије: матрични и наслагани 2Д бар кодови су: Дата Матрик, МакиЦоде, Азтец, КР-Цоде. , ПДФ417, Верицоде, Ултрацоде, Цоде 49, Цоде 16К, итд., имају различите примене у различитим областима.

Дводимензионални бар код развијен на основу једнодимензионалног бар кода има предности са којима се једнодимензионални бар код не може поредити као преносива датотека са подацима, иако је још увек у повоју. на тржишту које се стално побољшава, подстакнут економијом и брзим развојем информационих технологија, заједно са јединственим карактеристикама 2Д бар кодова, потражња за новом технологијом 2Д бар кодова у различитим земљама расте из дана у дан.

 
 
 
 

Ауторска права(C)  EasierSoft Ltd.  2005-2024

 

Техничка подршка

autobaup@aol.com    cs@easiersoft.com

 

 

D-U-N-S: 554420014