Spiegelsite    Barcodesoftware    Neem Contact    Downloaden    Aankoop    FAQ    Streepjescodekennis

Gratis online batch-barcodegenerator

Gratis online batch-barcodegenerator

Streepjescodewaarde:   Barcode Data / Number

U kunt 1 tot 100 regels invoeren

Kan vanuit Excel naar hier worden gekopieerd

Up to 100 rows

You can copy data from Excel

Streepjescodetype:   Barcode Type

    Welke soorten streepjescodes zijn er?

Streepjescodegrootte:   Barcode Size

 /   Breedte / Hoogte   

Tekst onder de streepjescode:   Show Text Under Barcode

Ja   Nee   

Breedte-uitbreiding streepjescode:   Stretch Barcode Width

Ja   Nee   

Lettertype / Lettergrootte:   Font Name / Size

 / 

Uitvoerinstellingen:   Output to Images / Printing Setup

Genereer streepjescodeafbeelding  Afdrukken op A4-papier  Afdrukken op etiketpapier  

Linkermarge      Bovenmarge   Left / Top Margin

Direct afdrukken optie

Voer regel 1 tot en met 16 in en druk de 2*8 barcode af op A4-papier.

Voer 1 tot 100 regels in om de streepjescode op rollabelpapier af te drukken.

For directly

printing

Enter 1-16 rows data to print 2X8=16 barcodes to A4 paper.

Enter 1-100 rows data to print to label Paper.

   Nederlandse Lokale Website:  http://BarcodeNL.com

Als de afdrukoptie is geselecteerd:

Klik op deze knop, het programma opent een afdrukpagina en klik vervolgens op het afdrukmenu van de browser om het afdrukken te starten.

 

Recommended by CNET: Desktop version of free barcode software - Offline use, More powerful

Aanbevolen: desktopversie van gratis barcodesoftware

Offline gebruik, krachtigere functies

https://Free-barcode.com

Deze barcodesoftware heeft drie versies

Standaardversie:           Gratis download

1. Eenvoudige streepjescodelabels in batch afdrukken met behulp van Excel-gegevens.

2. Er kan worden afgedrukt op gewone laser- of inkjetprinters, of op professionele barcodelabelprinters.

3. U hoeft geen labels te ontwerpen, alleen eenvoudige instellingen, u kunt barcodelabels rechtstreeks afdrukken.

Professionele versie:           Gratis download

1. Net als bij de standaardversie kunnen complexere labels worden afgedrukt.

2. Ondersteunt bijna alle barcodetypen (1D2D).

3. Het kan via de DOS-opdrachtregel worden uitgevoerd en kan ook met andere programma's worden gebruikt om streepjescodelabels af te drukken.

Labelontwerpversie:           Gratis download

1. Wordt gebruikt voor het ontwerpen en batchgewijs afdrukken van complexe barcodelabels

2. Elk label kan meerdere streepjescodes, meerdere sets tekst, patronen en lijnen bevatten

3. Voer streepjescodegegevens op verschillende efficiënte manieren in formulieren in om uw werklast te minimaliseren.

Samenvatting:

1. Deze software heeft een permanente gratis versie en een volledige versie.

2. De gratis versie kan aan de behoeften van de meeste gebruikers voldoen.

3. U kunt de functionaliteit van de volledige versie testen in de gratis versie.

4. We raden u aan eerst de gratis versie te downloaden.

Download gratis versie van barcodesoftware

Gedetailleerde stappen voor het gebruik van deze barcodesoftware

https://free-barcode.com/HowtoMakeBarcode.asp

 
 

Barcodetechnologie en zijn ontwikkelingsgeschiedenis     

Meer kennis van streepjescodes

Over EAN-13-streepjescode

EAN-13 is de afkorting van European Article Number, een barcodeprotocol en standaard die wordt gebruikt in supermarkten en andere detailhandelssectoren.

EAN-13 is gebaseerd op de UPC-A-standaard die is opgesteld door de Verenigde Staten. De EAN-13-barcode heeft één land-/regiocode meer dan de UPC-A-barcode om te voldoen aan de behoeften van internationale toepassingen. De UPC-A-barcode is een streepjescodesymbool dat wordt gebruikt om goederen in winkels te volgen. Het wordt alleen gebruikt in de Verenigde Staten en Canada. Het werd in 1973 ontwikkeld door de Verenigde Staten [Uniform Code Council] en wordt sinds 1974 gebruikt. Het was het eerste barcodesysteem dat werd gebruikt voor de afrekening van producten in supermarkten.

EAN-13 bestaat uit een prefixcode, identificatiecode van de fabrikant, productartikelcode en controlecode, in totaal 13 cijfers. De codering volgt het principe van uniciteit en kan ervoor zorgen dat deze niet wereldwijd wordt herhaald.

EAN International, ook wel EAN genoemd, is een internationale non-profitorganisatie opgericht in 1977 en met hoofdkantoor in Brussel, België. Het doel is het formuleren en verbeteren van mondiaal uniforme goederen. Het barcodesysteem biedt diensten met toegevoegde waarde aan optimaliseren het beheer van de supply chain van ondernemingen. De aangesloten organisaties zijn over de hele wereld gevestigd.

EAN-13 barcodes worden voornamelijk gebruikt in supermarkten en andere detailhandelssectoren.

Over UPC-A-streepjescode

UPC-A is een streepjescodesymbool dat wordt gebruikt om artikelen in winkels te volgen en alleen in de Verenigde Staten en Canada wordt gebruikt. Het bestaat uit 12 cijfers en elk artikel heeft een unieke code.

Het werd in 1973 geformuleerd door de Uniform Code Council in de Verenigde Staten, gezamenlijk ontwikkeld met IBM, en is in gebruik sinds 1974. Het was het eerste barcodesysteem dat werd gebruikt voor de afrekening van producten in supermarkten. Een item gemarkeerd met een UPC-A-barcode werd gescand aan de kassa van een Troys Marsh-supermarkt.

De reden waarom UPC-A-barcodes in supermarkten worden gebruikt, is dat deze productinformatie, zoals prijs, voorraad, verkoopvolume, enz. snel, nauwkeurig en gemakkelijk kan identificeren.

UPC-A barcode bestaat uit 12 cijfers, waarvan de eerste 6 cijfers de fabrikantcode vertegenwoordigen, de laatste 5 cijfers de productcode vertegenwoordigen en het laatste cijfer het controlecijfer is. Op deze manier kunnen we alleen Als u de streepjescode bij de kassa van de supermarkt moet scannen, kunt u snel productprijs- en voorraadinformatie verkrijgen, waardoor de werkefficiëntie van supermarktverkopers aanzienlijk wordt verbeterd.

UPC-A-barcode wordt voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten en de Canadese markt, terwijl andere landen en regio's EAN-13-barcodes gebruiken. Het verschil tussen beide is dat de EAN-13-barcode nog één landcode heeft.

Wat is het verschil tussen EAN-13 barcode en UPC-A barcode?

De EAN-13 barcode heeft één land-/regiocode meer dan de UPC-A barcode. In feite kan de UPC-A barcode worden beschouwd als een speciaal geval van de EAN-13 barcode, dat wil zeggen: het eerste cijfer is de EAN-13-barcode ingesteld op 0.

De EAN-13-barcode is ontwikkeld door het International Article Numbering Center en is universeel geaccepteerd. De codelengte is 13 cijfers en de eerste twee cijfers vertegenwoordigen de land- of regiocode.

UPC-A-barcode wordt geproduceerd door de United States Uniform Code Committee en wordt voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten en Canada. De codelengte is 12 cijfers en het eerste cijfer geeft de numerieke systeemcode aan.

EAN-13 barcode en UPC-A barcode hebben dezelfde structuur en verificatiemethode, en zien er hetzelfde uit.

EAN-13 barcode is een superset van de UPC-A barcode en kan compatibel zijn met de UPC-A barcode.

Als ik een UPC-code heb, moet ik dan nog steeds een EAN aanvragen?

Niet nodig. Zowel UPC als EAN kunnen goederen identificeren. Hoewel de eerste zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten, maakt het deel uit van het mondiale GS1-systeem, dus als u UPC registreert onder de GS1-organisatie, kan het wereldwijd worden gebruikt Als u een 13-cijferige EAN-barcode moet afdrukken, kunt u het cijfer 0 vóór de UPC-code toevoegen.

UPC-A-barcodes kunnen worden geconverteerd naar EAN-13-barcodes door er 0 voor te zetten. De UPC-A-barcode [012345678905] komt bijvoorbeeld overeen met de EAN-13-barcode [0012345678905]. Hierdoor wordt compatibiliteit met UPC gegarandeerd.

Over Code-128-streepjescode

Code-128 barcode is ontwikkeld door COMPUTER IDENTICS in 1981. Het is een doorlopende alfanumerieke barcode met variabele lengte.

Code-128 barcode bestaat uit een leeg gebied, een startmarkering, een gegevensgebied, een controleteken en een terminator. Het heeft drie subsets, namelijk A, B en C, die verschillende tekensets kunnen vertegenwoordigen. Het kan ook worden gebruikt om codering op meerdere niveaus te bereiken door de selectie van starttekens, codesettekens en conversietekens.

Het kan alle 128 ASCII-tekens coderen, inclusief cijfers, letters, symbolen en controletekens, zodat het alle tekens op het computertoetsenbord kan weergeven.

Het kan een efficiënte gegevensrepresentatie met hoge dichtheid bereiken via codering op meerdere niveaus, en kan worden gebruikt voor automatische identificatie in elk managementsysteem.

Het is compatibel met het EAN/UCC-systeem en wordt gebruikt om de informatie weer te geven over de opslag- en transporteenheid of logistieke eenheid van het goed. In dit geval wordt het GS1-128 genoemd.

Code-128 barcodestandaard is ontwikkeld door Computer Identics Corporation [VS] in 1981. Deze kan alle 128 ASCII-codetekens vertegenwoordigen en is geschikt voor gemakkelijke toepassing op computers. Het doel van het formuleren van deze standaard is het verbeteren van barcodes coderingsefficiëntie en betrouwbaarheid.

Code128 is een barcode met hoge dichtheid. Het gebruikt drie versies van tekensets [A, B, C] en de selectie van starttekens, codesettekens en conversietekens, op basis van verschillende gegevenstypes en -lengtes Kies de meest geschikte coderingsmethode. Dit kan de lengte van de streepjescode verkleinen en de coderingsefficiëntie verbeteren. Daarnaast maakt Code128 ook gebruik van controletekens en terminators, wat de betrouwbaarheid van de streepjescode kan vergroten en verkeerd lezen of gemiste lezingen kan voorkomen.

Code-128 barcode wordt veel gebruikt in het interne beheer van ondernemingen, productieprocessen en logistieke controlesystemen. Het heeft veel toepassingsscenario's, voornamelijk in sectoren zoals transport, logistiek, kleding, voeding, farmaceutische producten en medische sector apparatuur.

De toekomstige ontwikkeling van barcodes

Vergroot de capaciteit en informatiedichtheid van barcodes, waardoor ze meer gegevens kunnen opslaan, zoals afbeeldingen, geluiden, video's, enz.

De capaciteit en informatiedichtheid van streepjescodes verwijzen naar de hoeveelheid gegevens die een streepjescode kan opslaan en de hoeveelheid gegevens per oppervlakte-eenheid. Verschillende soorten streepjescodes hebben verschillende capaciteiten en informatiedichtheden. Over het algemeen gesproken is de capaciteit van bij tweedimensionale streepjescodes en de informatiedichtheid is hoger dan bij eendimensionale streepjescodes.

Momenteel zijn er al enkele nieuwe barcodetechnologieën, zoals kleurenbarcodes, onzichtbare barcodes, driedimensionale barcodes, enz. Ze proberen allemaal de capaciteit en informatiedichtheid van barcodes te vergroten, maar ze worden ook geconfronteerd met enkele technische problemen en toepassingsuitdagingen. Daarom is er nog steeds ruimte en mogelijkheid om de capaciteit en informatiedichtheid van barcodes te verbeteren, maar het vereist ook voortdurende innovatie en optimalisatie.

Verbeter de beveiliging en bestrijding van namaak van streepjescodes, met behulp van encryptie, digitale handtekeningen, watermerken en andere technologieën om te voorkomen dat streepjescodes worden vervalst of dat er mee wordt geknoeid. Er zijn met name verschillende manieren:

Encryptie: Codeer de gegevens in de streepjescode zodat deze alleen kunnen worden gedecodeerd door geautoriseerde apparatuur of personeel om gegevenslekken of kwaadwillige wijzigingen te voorkomen.

Digitale handtekening: Voeg een digitale handtekening toe aan de streepjescode om de bron en integriteit van de streepjescode te verifiëren en te voorkomen dat de streepjescode wordt vervalst of dat er mee wordt geknoeid.

Watermerk: Er is een watermerk in de streepjescode ingebed om de eigenaar of gebruiker van de streepjescode te identificeren en te voorkomen dat de streepjescode wordt gestolen of gekopieerd.

Deze technologieën kunnen de veiligheid en de bestrijding van namaak van streepjescodes verbeteren, maar ze zullen ook de complexiteit en de kosten van streepjescodes verhogen. Daarom moeten ze worden geselecteerd en ontworpen op basis van verschillende toepassingsscenario's en behoeften.

Over QR-code

QR-Code werd in 1994 uitgevonden door een team onder leiding van Masahiro Harada van het Japanse bedrijf Denso Wave, gebaseerd op de barcode die oorspronkelijk werd gebruikt om auto-onderdelen te markeren. Het is een tweedimensionale matrixbarcode die meerdere toepassingen.

QR-code heeft de volgende voordelen vergeleken met eendimensionale barcodes:

QR-code kan meer informatie opslaan omdat deze een tweedimensionale vierkante matrix gebruikt in plaats van eendimensionale lijnen. Eendimensionale streepjescodes kunnen doorgaans slechts tientallen tekens opslaan, terwijl QR-code duizenden tekens kan opslaan .

QR-code kan meer gegevenstypen vertegenwoordigen, zoals cijfers, letters, binaire tekens, Chinese karakters, enz. Eendimensionale streepjescodes kunnen doorgaans alleen cijfers of letters weergeven.

QR-code kan sneller worden gescand en herkend omdat deze vier positioneringsmarkeringen heeft en vanuit elke hoek kan worden gescand. Eendimensionale barcodes moeten doorgaans vanuit een specifieke richting worden gescand.

QR-code is beter bestand tegen schade en interferentie omdat deze foutcorrectiemogelijkheden heeft waarmee gedeeltelijk verloren of onduidelijke gegevens kunnen worden hersteld. Eendimensionale barcodes hebben dergelijke mogelijkheden doorgaans niet.

Het verschil tussen QR-code en eendimensionale barcode ligt vooral in de coderingsmethode en informatiecapaciteit. QR-code gebruikt een tweedimensionale vierkante matrix, die meer informatie kan opslaan en meer gegevenstypen kan vertegenwoordigen. Eendimensionaal streepjescodes gebruiken eendimensionale lijnen, kunnen slechts een kleine hoeveelheid informatie opslaan en kunnen alleen cijfers of letters weergeven. Er zijn nog andere verschillen tussen QR-codes en eendimensionale streepjescodes, zoals scansnelheid, foutcorrectiemogelijkheden, compatibiliteit, enz.

QR-code is niet de enige 2D-streepjescode. Volgens het principe kunnen 2D-streepjescodes worden onderverdeeld in twee categorieën: matrix en gestapeld. Veel voorkomende typen 2D-streepjescodes zijn: Data Matrix, MaxiCode, Aztec, QR - Code, PDF417, Vericode, Ultracode, Code 49, Code 16K, enz., ze hebben verschillende toepassingen op verschillende gebieden.

De tweedimensionale barcode, ontwikkeld op basis van de eendimensionale barcode, heeft voordelen waar de eendimensionale barcode niet mee te vergelijken is. Als draagbaar gegevensbestand staat het, ook al staat het nog in de kinderschoenen, in de steeds beter wordende markt. Gedreven door de economie en de zich snel ontwikkelende informatietechnologie, gekoppeld aan de unieke kenmerken van 2D-barcodes, neemt de vraag naar de nieuwe technologie van 2D-barcodes in verschillende landen met de dag toe.

 
 
 
 

Auteursrecht(C)  EasierSoft Ltd.  2005-2024

 

Technische ondersteuning

autobaup@aol.com    cs@easiersoft.com

 

 

D-U-N-S: 554420014