Дома    Софтвер за баркод    Контакт    Преземи    Купи    ЧПП    Знаење за баркод

Free Online Bulk Barcode Generator - Output to Png Image Files - Print Barcodes to A4 or Label Paper

Бесплатен онлајн сериски генератор на баркод

Вредност на баркодот:   Barcode Data / Number

Можете да внесете од 1 до 100 линии

Може да се копира од Excel до овде

Up to 100 rows

You can copy data from Excel

Тип на баркод:   Barcode Type

    Кои видови баркодови постојат?

Големина на баркодот:   Barcode Size

 /   ширина / висина   

Текст под бар-кодот:   Show Text Under Barcode

Да   Не   

Екстензија на ширина на баркод:   Stretch Barcode Width

Да   Не   

Фонт/Големина на фонтот:   Font Name / Size

 / 

Излезни поставки:   Output to Images / Printing Setup

Генерирај слика од баркод  Печати на хартија А4  Печати за етикетирање на хартија  

Лева маргина      Горна маржа   Left / Top Margin

Опција за директно печатење

Внесете ги линиите од 1 до 16 и испечатете го баркодот 2*8 на хартија А4.

Внесете од 1 до 100 линии за да го испечатите бар-кодот на ролна хартија за етикети.

For directly

printing

Enter 1-16 rows data to print 2X8=16 barcodes to A4 paper.

Enter 1-100 rows data to print to label Paper.

   Submit To Generate Barcodes

Ако е избрана опцијата за печатење:

Кликнете на ова копче, програмата ќе отвори страница за печатење, а потоа кликнете на менито за печатење на прелистувачот за да започне печатењето.

 

Recommended by CNET: Desktop version of free barcode software – Offline use, More powerful

Препорачано: Десктоп верзија на бесплатен софтвер за баркодови

Офлајн употреба, помоќни функции

https://Free-barcode.com

Овој софтвер за баркод има три верзии

Стандардна верзија:           Бесплатно преземање

1. Сериско печатење на едноставни етикети со баркод користејќи податоци од Excel.

2. Може да печати на обични ласерски или инк-џет печатачи или на професионални печатачи за етикети со баркод.

3. Нема потреба да дизајнирате етикети, само едноставни поставки, можете директно да печатите етикети со баркод.

Професионална верзија:           Бесплатно преземање

1. Слично на стандардната верзија, може да се печатат посложени етикети.

2. Ги поддржува речиси сите типови баркодови (1D2D).

3. Може да се извршува преку командната линија на DOS, а може да се користи и со други програми за печатење етикети со баркод.

Верзија на дизајн на етикета:           Бесплатно преземање

1. Се користи за дизајнирање и сериско печатење сложени етикети со баркод

2. Секоја етикета може да содржи повеќе баркодови, повеќе групи текстови, обрасци и линии

3. Внесете ги податоците за баркодот во формулари на различни ефикасни начини за да го минимизирате обемот на работа.

Резиме:

1. Овој софтвер има постојана бесплатна верзија и целосна верзија.

2. Бесплатната верзија може да ги задоволи потребите на повеќето корисници.

3. Можете да ја тестирате функционалноста на целосната верзија во бесплатната верзија.

4. Ви препорачуваме прво да ја преземете бесплатната верзија.

Преземете бесплатна верзија на софтвер за баркодови

Детални чекори за тоа како да го користите овој софтвер за баркод

https://free-barcode.com/HowtoMakeBarcode.asp

 
 

Технологијата на баркод и нејзината историја на развој     

Повеќе познавање на баркод

Најчесто користен тип на баркод

EAN-13 код: Баркод на производот, универзален, поддржува 0-9 броеви, 13 цифри во должина, жлеб.

UPC-A код: бар-код на производот, главно користен во САД и Канада, поддржува 0-9 броеви, 12 цифри во должина и има жлебови.

Код-128 код: Универзален баркод, поддржува бројки, букви и симболи, променлива должина, без жлебови.

QR-код: 2D баркод, поддржува повеќе групи знаци и формати за кодирање, променлива должина и има ознаки за позиционирање.

За баркодот EAN-13

EAN-13 е кратенка од European Article Number, протокол за баркод и стандард што се користи во супермаркетите и другите малопродажни индустрии.

EAN-13 е воспоставен врз основа на стандардот UPC-A воспоставен од Соединетите Држави Баркодот EAN-13 има еден повеќе код за земја/регион од UPC-A бар-кодот за да ги задоволи потребите. на меѓународните апликации UPC-A е симбол на баркод кој се користи за следење на стоките во продавниците од 1974 година. Тоа беше најраниот систем за баркодови што се користеше за порамнување производи во супермаркетите.

EAN-13 се состои од префикс код, код за идентификација на производителот, код на производ и шифра за проверка, вкупно 13 цифри го следи принципот на уникатност и може да гарантира дека не се повторува низ целиот свет.

EAN International, познат како EAN, е непрофитна меѓународна организација основана во 1977 година и со седиште во Брисел, Белгија, Нејзината цел е да формулира и подобри глобално унифицирани стоки. Системот за баркод обезбедува услуги со додадена вредност. оптимизирање на управувањето со синџирот на снабдување на претпријатијата Нејзините организации членки се лоцирани низ целиот свет.

Баркодовите EAN-13 главно се користат во супермаркетите и другите малопродажни индустрии.

Која е разликата помеѓу баркодот EAN-13 и баркодот UPC-A?

EAN-13 баркодот има уште еден код на земја/регион од UPC-A баркодот, всушност, UPC-A може да се смета како посебен случај на баркод EAN-13, односно првата цифра е. Баркодот EAN-13 е поставен на 0.

Баркодот EAN-13 е развиен од Меѓународниот центар за нумерирање на написи и се користи универзално.

UPC-A баркодот е произведен од Комитетот за униформни кодови на САД и главно се користи во Соединетите Американски Држави и Канада Должината на шифрата е 12 цифри, а првата цифра го означува нумеричкиот системски код.

баркодот EAN-13 и баркодот UPC-A имаат иста структура и метод на верификација и сличен изглед.

Баркодот EAN-13 е суперзбир на баркод UPC-A и е компатибилен со баркодот UPC-A.

Ако имам UPC код, дали сè уште треба да аплицирам за EAN?

Нема потреба и UPC и EAN можат да ги идентификуваат стоките, иако првите потекнуваат од Соединетите Американски Држави, тој е дел од глобалниот систем GS1, па ако го регистрирате UPC под организацијата GS1, може да се користи на глобално ниво.

UPC-A бар-кодовите може да се конвертираат во EAN-13 баркодови со додавање 0. На пример, соодветниот EAN-13 бар-код за UPC-A (012345678905) е (0012345678905 Со тоа се обезбедува компатибилност). UPC-A баркодови.

За баркодот UPC-A

UPC-A е симбол на баркод кој се користи за следење на артиклите во продавниците и се користи само во Соединетите Американски Држави и Канада. Се состои од 12 цифри и секоја ставка има единствена шифра.

Тој беше формулиран од Советот за униформни кодови во САД во 1973 година, заеднички развиен со IBM и се користи од 1974 година UPC-A бар-код се скенира на касата во супермаркетот Troys Marsh.

Причината зошто UPC-A баркодот се користи во супермаркетите е тоа што може брзо, прецизно и практично да ги идентификува информациите за производот, како што се цена, залихи, обем на продажба итн.

UPC-A баркод се состои од 12 цифри, од кои првите 6 цифри ја претставуваат шифрата на производителот, последните 5 цифри ја претставуваат шифрата на производот, а последната цифра е контролната цифра на овој начин треба да го скенирате бар-кодот на шалтерот за наплата на супермаркетот, можете брзо да добиете информации за цената на производот и залихите, што значително ќе ја подобри ефикасноста на работата на продавачите во супермаркетите.

UPC-A бар-кодот главно се користи на пазарите во Соединетите држави и Канада, додека другите земји и региони користат баркодови EAN-13 Разликата меѓу нив е во тоа што баркодот EAN-13 има уште еден код на земја.

За кодот-128 баркод

Баркодот Code-128 е развиен од COMPUTER IDENTICS во 1981 година. Тоа е континуиран алфанумерички баркод со променлива должина.

Код-128 баркод се состои од празна област, почетна ознака, област со податоци, знак за проверка и терминатор. Има три подмножества, имено A, B и C, кои можат да претставуваат различни групи на знаци. Може да се користи и за да се постигне кодирање на повеќе нивоа преку избор на почетни знаци, знаци на множество кодови и знаци на конверзија.

Може да ги кодира сите 128 ASCII кодни знаци, вклучувајќи броеви, букви, симболи и контролни знаци, за да може да ги претставува сите знаци на тастатурата на компјутерот.

Може да постигне висока густина и ефикасно претставување на податоци преку кодирање на повеќе нивоа и може да се користи за автоматска идентификација во кој било систем за управување.

Тој е компатибилен со системот EAN/UCC и се користи за претставување на информациите на единицата за складирање и транспорт или логистичка единица на стоката. Во овој случај, таа се нарекува GS1-128.

Code-128 бар-код стандардот е развиен од Computer Identics Corporation (САД) во 1981 година. Може да ги претставува сите 128 ASCII кодни знаци и е погоден за практична примена на компјутерите. Целта на формулирањето на овој стандард е да се подобри ефикасност и доверливост на кодирање на баркод.

Code128 е баркод со висока густина што користи три верзии на множества знаци (A, B, C) и избор на почетни знаци, знаци на множество кодови и знаци за конверзија, според различни податоци Тип и должина, Изберете го најсоодветниот метод за кодирање. Ова може да ја намали должината на бар-кодот и да ја подобри ефикасноста на кодирањето.

Код-128 баркодот е широко користен во внатрешното управување на претпријатијата, производствените процеси и системите за логистичка контрола. опрема.

За QR-кодот

QR-Code е измислен во 1994 година од страна на тим предводен од Масахиро Харада од јапонската компанија Denso Wave, врз основа на бар-кодот првично користен за обележување на автомобилски делови .

QR-кодот ги има следните предности во споредба со еднодимензионалниот баркод:

QR-Code може да складира повеќе информации бидејќи користи дводимензионална квадратна матрица наместо еднодимензионални линии Еднодимензионалните баркодови обично можат да складираат само десетици знаци, додека QR-кодот може да складира неколку илјади знаци. .

QR-кодот може да претставува повеќе типови податоци, како што се бројки, букви, бинарни, кинески знаци, итн. Еднодимензионалните баркодови обично можат да претставуваат само бројки или букви.

QR-кодот може да се скенира и препознае побрзо бидејќи има четири ознаки за позиционирање и може да се скенира од кој било агол Еднодимензионалните баркодови обично треба да се скенираат од одредена насока.

QR-кодот може да биде подобро отпорен на оштетување и пречки бидејќи има функција за корекција на грешки што може да ги врати делумно изгубените или заматените податоци Еднодимензионалните баркодови обично немаат таква функција.

Разликата помеѓу 2D баркодовите и 1D баркодовите главно лежи во методот на кодирање и капацитетот на информациите 2D баркодовите користат дводимензионална квадратна матрица, која може да складира повеќе информации и да претставува повеќе типови на еднодимензионални податоци еднодимензионалните линии можат да складираат само мала количина на информации и можат да претставуваат само бројки или букви Постојат и други разлики помеѓу дводимензионалните баркодови и еднодимензионалните баркодови, како што се брзината на скенирање, способностите за корекција на грешки, компатибилноста итн.

QR-Code не е единствениот 2D баркод Според принципот, 2D баркодовите можат да се поделат во две категории: матрични и наредени типови на 2D баркодови: Data Matrix, MaxiCode, Aztec, QR-Code. , PDF417, Vericode, Ultracode, Code 49, Code 16K, итн., тие имаат различни апликации во различни области.

Дводимензионалниот бар-код развиен врз основа на еднодимензионалниот бар-код има предности со кои еднодимензионалниот бар-код не може да се спореди Како пренослива датотека со податоци, иако е сè уште во зародиш. тој е на пазарот кој постојано се подобрува, водена од економијата и брзо развивање на информатичката технологија, заедно со уникатните карактеристики на 2D баркодовите, побарувачката за новата технологија на 2D баркодови во различни земји се зголемува од ден на ден.

 
 
 
 

Авторски права(C)  EasierSoft Ltd.  2005-2024

 

Техничка поддршка

autobaup@aol.com    cs@easiersoft.com

 

 

D-U-N-S: 554420014