Εφεδρικός ιστότοπος    Λογισμικό    Επικοινωνία    Λήψη    Αγορά    Συχνές Ερωτήσεις    CNET

Λήψη δωρεάν έκδοσης λογισμικού barcode

Αναλυτικά βήματα για τον τρόπο χρήσης αυτού του λογισμικού γραμμικού κώδικα

https://free-barcode.com/HowtoMakeBarcode.asp

 
 

Ποια είναι η ιστορική προέλευση των barcodes;

Το 1966, η Εθνική Ένωση Τροφικών Αλυσίδων (NAFC) υιοθέτησε γραμμικούς κώδικες ως πρότυπα αναγνώρισης προϊόντων.

Το 1970, η IBM ανέπτυξε τον Universal Product Code (UPC), ο οποίος εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα.

Το 1974, το πρώτο προϊόν με γραμμωτό κώδικα UPC: μια συσκευασία τσίχλας Wrigley σαρώθηκε σε ένα σούπερ μάρκετ του Οχάιο.

Το 1981, ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) ενέκρινε τον Code39 ως το πρώτο αλφαριθμητικό πρότυπο γραμμικού κώδικα.

Το 1994, η Denso Wave Company της Ιαπωνίας εφηύρε το QR-Code, έναν δισδιάστατο γραμμωτό κώδικα που μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερες πληροφορίες.

Οφέλη από τη χρήση barcodes

Ταχύτητα: Οι γραμμωτοί κώδικες μπορούν να σαρώσουν αντικείμενα σε ένα κατάστημα ή να παρακολουθήσουν το απόθεμα σε μια αποθήκη γρηγορότερα, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την παραγωγικότητα του προσωπικού του καταστήματος και της αποθήκης. Τα συστήματα γραμμωτού κώδικα μπορούν να αποστέλλουν και να λαμβάνουν αγαθά γρηγορότερα σε λογικό τρόπο αποθήκευσης και εντοπισμού αντικειμένων .

Ακρίβεια: Οι γραμμωτοί κώδικες μειώνουν το ανθρώπινο σφάλμα κατά την εισαγωγή ή την εγγραφή πληροφοριών, με ποσοστό σφάλματος περίπου 1 στα 3 εκατομμύρια, και επιτρέπουν την πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και την αυτοματοποιημένη συλλογή δεδομένων ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.

Αποτελεσματικότητα κόστους: Οι γραμμικοί κώδικες είναι φθηνοί στην παραγωγή και εκτύπωση και μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και μειώνοντας τις απώλειες. Τα συστήματα γραμμωτού κωδικοποίησης επιτρέπουν στους οργανισμούς να καταγράφουν με ακρίβεια την ποσότητα του προϊόντος που απομένει, τη θέση του και πότε χρειάζονται εκ νέου παραγγελίες. Αυτό αποφεύγει τη σπατάλη και μειώνει το ποσό των χρημάτων που δεσμεύονται στο υπερβολικό απόθεμα, βελτιώνοντας έτσι την αποδοτικότητα κόστους.

Έλεγχος αποθέματος: Οι γραμμωτοί κώδικες βοηθούν τους οργανισμούς να παρακολουθούν την ποσότητα, τη θέση και την κατάσταση των αγαθών καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, να βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα στη μεταφορά εμπορευμάτων εντός και εκτός αποθήκης και να λαμβάνουν αποφάσεις παραγγελιών με βάση πιο ακριβείς πληροφορίες αποθέματος.

Εύκολο στη χρήση: Μειώστε τον χρόνο εκπαίδευσης των εργαζομένων γιατί η χρήση του συστήματος γραμμωτού κώδικα είναι εύκολη και λιγότερο επιρρεπής σε σφάλματα. Χρειάζεται μόνο να σαρώσετε την ετικέτα γραμμικού κώδικα που είναι συνδεδεμένη σε ένα αντικείμενο για να αποκτήσετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων του μέσω του συστήματος γραμμωτού κώδικα και να λάβετε πληροφορίες που σχετίζονται με το αντικείμενο πληροφορίες.

Εφαρμογή barcode στη διαχείριση logistics

Η αποστολή, η διανομή και η παράδοση των αγαθών μπορούν να παρακολουθηθούν σαρώνοντας τον γραμμωτό κώδικα στον λογαριασμό αποστολής ή στο τιμολόγιο.

Ο γραμμωτός κώδικας έχει μεγάλη επίδραση στη διαχείριση logistics και στη διαχείριση αποθεμάτων. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο αναγνώρισης που μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση προϊόντων και στη μείωση των σφαλμάτων.

Το barcoding μπορεί επίσης να αυξήσει την ταχύτητα, την ευελιξία, την ακρίβεια, τη διαφάνεια και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας στις διαδικασίες logistics.

Η τεχνολογία γραμμωτού κώδικα έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στη βιομηχανία logistics, ειδικά στις πωλήσεις αγαθών σε σούπερ μάρκετ.

Εφαρμογή barcodes στη διαχείριση παραγωγής

Η πρόοδος της παραγωγής, η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα μπορούν να παρακολουθούνται σαρώνοντας τον γραμμωτό κώδικα σε μια παραγγελία εργασίας ή έναν αριθμό παρτίδας.

Το σύστημα γραμμωτού κώδικα είναι ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τους κατασκευαστές να παρακολουθούν το απόθεμα πιο αποτελεσματικά, να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της παραγωγής και να μειώσουν τα ανθρώπινα λάθη.

Οι γραμμωτοί κώδικες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων, υλικών και ανταλλακτικών και εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια της εργοστασιακής παραγωγής.

Το σύστημα γραμμωτού κώδικα μπορεί επίσης να παρακολουθεί την παραγωγή, τις διαδικασίες εκπλήρωσης παραγγελιών και διανομής σε πραγματικό χρόνο, να βελτιώσει την ακρίβεια παραγγελιών και αποστολής και να μειώσει το κόστος αποθεμάτων και εργασίας.

Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι τύποι γραμμωτού κώδικα

Κωδικός EAN-13: Barcode προϊόντος, καθολικός, υποστηρίζει 0-9 ψηφία, 13 ψηφία σε μήκος, αυλακώσεις.

Κωδικός UPC-A: Ο γραμμωτός κώδικας προϊόντος, που χρησιμοποιείται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, υποστηρίζει αριθμούς 0-9, μήκους 12 ψηφίων και έχει αυλακώσεις.

Code-128 code: Universal barcode, υποστηρίζει αριθμούς, γράμματα και σύμβολα, μεταβλητό μήκος, χωρίς αυλακώσεις.

QR-Code: Δισδιάστατος γραμμωτός κώδικας, υποστηρίζει πολλά σύνολα χαρακτήρων και μορφές κωδικοποίησης, μεταβλητό μήκος και έχει σημάδια θέσης.

Γιατί υπάρχουν πολλοί τύποι γραμμωτών κωδικών;

Υπάρχουν πολλοί τύποι barcodes επειδή έχουν διαφορετικές χρήσεις και χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, ένας UPC [Universal Product Code] είναι ένας γραμμωτός κώδικας που χρησιμοποιείται για την επισήμανση προϊόντων λιανικής και μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε προϊόν που πωλείται και σε παντοπωλεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ΚΩΔΙΚΟΣ 39 είναι ένας γραμμωτός κώδικας που μπορεί να κωδικοποιήσει αριθμούς, γράμματα και ορισμένους ειδικούς χαρακτήρες. Χρησιμοποιείται συνήθως στη βιομηχανία, στον στρατιωτικό και ιατρικό τομέα.

ITF [Interleaved Two-Five Code] είναι ένας γραμμωτός κώδικας που μπορεί να κωδικοποιήσει μόνο ζυγό αριθμό ψηφίων. Χρησιμοποιείται συνήθως στα πεδία logistics και μεταφορών.

NW-7 [γνωστό και ως CODABAR] είναι ένας γραμμωτός κώδικας που μπορεί να κωδικοποιήσει αριθμούς και τέσσερις χαρακτήρες έναρξης/τέλους. Χρησιμοποιείται συνήθως σε βιβλιοθήκες, ταχεία παράδοση και τράπεζες.

Ο κωδικός-128 είναι ένας γραμμωτός κώδικας που μπορεί να κωδικοποιήσει και τους 128 χαρακτήρες ASCII. Χρησιμοποιείται συνήθως σε τομείς όπως η παρακολούθηση πακέτων, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η διαχείριση αποθήκης.

Τι είδους οργάνωση είναι η GS1;

GS1 είναι ένας μη κερδοσκοπικός διεθνής οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη διατήρηση των δικών του προτύπων γραμμωτού κώδικα και των αντίστοιχων προθεμάτων της εταιρείας έκδοσης. Το πιο διάσημο από αυτά τα πρότυπα είναι ο γραμμωτός κώδικας, ο οποίος είναι ένας γραμμωτός κώδικας που εκτυπώνεται σε ένα προϊόν που μπορεί να ηλεκτρονικά Σάρωση συμβόλων.

Η GS1 έχει 116 τοπικούς οργανισμούς μέλη και περισσότερες από 2 εκατομμύρια εταιρείες χρηστών. Η έδρα της βρίσκεται στις Βρυξέλλες (Avenue Louise).

Ιστορικό του GS1:

Το 1969, η λιανική βιομηχανία των ΗΠΑ έψαχνε έναν τρόπο να επιταχύνει τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Η Ad Hoc Επιτροπή για τους Ενιαίους Κώδικες Αναγνώρισης Προϊόντων Παντοπωλείου δημιουργήθηκε για να βρει μια λύση.

Το 1973, ο οργανισμός επέλεξε τον Universal Product Code (UPC) ως το πρώτο ενιαίο πρότυπο για μοναδική αναγνώριση προϊόντος. Το 1974, δημιουργήθηκε η Uniform Codes Committee (UCC) για τη διαχείριση του προτύπου. 26 Ιουνίου 1974 , μια συσκευασία τσίχλας Wrigley γίνεται το πρώτο προϊόν με barcode που μπορεί να σαρωθεί στα καταστήματα.

Το 1976, ο αρχικός 12ψήφιος κωδικός επεκτάθηκε σε 13 ψηφία, επιτρέποντας τη χρήση του συστήματος αναγνώρισης εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1977, ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες η European Article Numbering Association (EAN), με ιδρυτικά μέλη από 12 χώρες.

Το 1990, η EAN και η UCC υπέγραψαν μια παγκόσμια συμφωνία συνεργασίας και επέκτεισαν τις συνολικές δραστηριότητές της σε 45 χώρες. Το 1999, η EAN και η UCC ίδρυσαν το Auto-ID Center για να αναπτύξουν τον Ηλεκτρονικό Κώδικα Προϊόντος (EPC), επιτρέποντας τα πρότυπα GS1 για RFID.

Το 2004, η EAN και η UCC εγκαινίασαν το Παγκόσμιο Δίκτυο Συγχρονισμού Δεδομένων (GDSN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία βασισμένη στο Διαδίκτυο που επιτρέπει στους εμπορικούς εταίρους να ανταλλάσσουν αποτελεσματικά κύρια δεδομένα προϊόντος.

Μέχρι το 2005, ο οργανισμός είχε δραστηριότητες σε περισσότερες από 90 χώρες και άρχισε να χρησιμοποιεί το όνομα GS1 παγκοσμίως. Αν και το [GS1] δεν είναι ακρωνύμιο, αναφέρεται σε έναν οργανισμό που παρέχει ένα παγκόσμιο σύστημα προτύπων .

Τον Αύγουστο του 2018 εγκρίθηκε το πρότυπο δομής Web URI GS1, επιτρέποντας σε URI (διευθύνσεις που μοιάζουν με ιστοσελίδες) να αποθηκεύονται ως QR-Code, τα περιεχόμενα του οποίου περιέχουν μοναδικά αναγνωριστικά προϊόντων.

Τι είναι οι οργανισμοί EAN, UCC και GS1;

Οι EAN, UCC και GS1 είναι όλοι οργανισμοί κωδικοποίησης εμπορευμάτων.

Το EAN είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Αρίθμησης Εμπορευμάτων, η UCC είναι η Επιτροπή Ενιαίου Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο GS1 είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Κωδικοποίησης Εμπορευμάτων και είναι το νέο όνομα μετά τη συγχώνευση των EAN και UCC.

Τόσο το EAN όσο και το UCC έχουν αναπτύξει ένα σύνολο προτύπων για τη χρήση αριθμητικών κωδικών για την αναγνώριση αγαθών, υπηρεσιών, περιουσιακών στοιχείων και τοποθεσιών. Αυτοί οι κωδικοί μπορούν να αντιπροσωπεύονται με σύμβολα γραμμωτού κώδικα για να διευκολύνουν την ηλεκτρονική ανάγνωση που απαιτείται για τις επιχειρηματικές διαδικασίες.

Ο γραμμωτός κώδικας GS1-128 είναι το νέο όνομα του γραμμικού κώδικα UCC/EAN-128. Είναι υποσύνολο του συνόλου χαρακτήρων Code-128 και συμμορφώνεται με το διεθνές πρότυπο του GS1.

Ο UPC και ο EAN είναι και οι δύο κωδικοί εμπορευμάτων στο σύστημα GS1. Το UPC χρησιμοποιείται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και το EAN χρησιμοποιείται κυρίως σε άλλες χώρες και περιοχές, αλλά μπορούν να μετατραπούν μεταξύ τους.

Εφαρμογή barcodes στη διαχείριση αποθεμάτων

Παραλαβή εμπορευμάτων: Με τη σάρωση του γραμμικού κώδικα στα λαμβανόμενα εμπορεύματα, η ποσότητα, ο τύπος και η ποιότητα των εμπορευμάτων μπορούν να καταγραφούν γρήγορα και με ακρίβεια και να αντιστοιχιστούν με τις παραγγελίες αγοράς.

Αποστολή: Με τη σάρωση του γραμμικού κώδικα στα εξερχόμενα αγαθά, η ποσότητα, ο προορισμός και η κατάσταση των εμπορευμάτων μπορούν να καταγραφούν γρήγορα και με ακρίβεια και να αντιστοιχιστούν με τις παραγγελίες πωλήσεων.

Μετακίνηση αποθήκης: Σαρώνοντας τους γραμμωτούς κώδικες στα εμπορεύματα και τις τοποθεσίες της αποθήκης, η κίνηση και η αποθήκευση των εμπορευμάτων μπορεί να καταγραφεί γρήγορα και με ακρίβεια και να ενημερωθούν οι πληροφορίες αποθέματος.

Απόθεμα: Σαρώνοντας τους γραμμωτούς κώδικες σε εμπορεύματα στην αποθήκη, μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα και με ακρίβεια την πραγματική ποσότητα των αγαθών και την ποσότητα του συστήματος, καθώς και να βρείτε και να επιλύσετε αποκλίσεις.

Διαχείριση εξοπλισμού: Σαρώνοντας τον γραμμωτό κώδικα στον εξοπλισμό ή το εργαλείο, μπορείτε γρήγορα και με ακρίβεια να καταγράψετε τη χρήση, την επισκευή και την επιστροφή του εξοπλισμού ή του εργαλείου και να αποτρέψετε απώλεια ή ζημιά.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για τους γραμμωτούς κώδικες;

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για τους γραμμωτούς κώδικες, όπως Bokodes, QR-Code, RFID κ.λπ. Αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τους γραμμωτούς κώδικες. Το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, ανάλογα με τις ανάγκες και τα σενάρια σας.

Οι Bokodes είναι ετικέτες δεδομένων που μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερες πληροφορίες από τους γραμμωτούς κώδικες στην ίδια περιοχή. Αναπτύχθηκαν από μια ομάδα με επικεφαλής τον Ramesh Raskar στο MIT Media Lab. Τα Bokodes μπορούν να καταγραφούν από οποιαδήποτε τυπική ψηφιακή κάμερα Για ανάγνωση, απλά εστιάστε την κάμερα στο άπειρο. Τα Bokodes έχουν διάμετρο μόνο 3 mm, αλλά μπορούν να μεγεθυνθούν σε επαρκή βαθμό ευκρίνειας στην κάμερα. Το όνομα Bokodes είναι ένας συνδυασμός του bokeh [ένας όρος φωτογραφίας για την αποεστίαση] και του barcode [barcode] A συνδυασμός δύο λέξεων. Ορισμένες ετικέτες Bokodes μπορούν να ξαναγραφτούν και οι Bokodes που μπορούν να ξαναγραφτούν ονομάζονται bocodes.

Οι Bokodes έχουν κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε σύγκριση με τους γραμμωτούς κώδικες. Τα πλεονεκτήματα των Bokodes είναι ότι μπορούν να αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα, μπορούν να διαβαστούν από διαφορετικές γωνίες και αποστάσεις και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επαυξημένη πραγματικότητα, μηχανική όραση και κοντινό πεδίο Το μειονέκτημα των Bokodes είναι ότι ο εξοπλισμός για την ανάγνωση Bokodes απαιτεί φως LED και φακό, επομένως το κόστος είναι υψηλότερο και καταναλώνει περισσότερη ισχύ.Το κόστος παραγωγής των ετικετών Bokodes είναι επίσης υψηλότερο από αυτό των ετικετών barcode.

Το QR-Code είναι στην πραγματικότητα ένα είδος γραμμικού κώδικα. Ονομάζεται επίσης δισδιάστατος γραμμωτός κώδικας. Είναι και τα δύο ένας τρόπος αποθήκευσης δεδομένων, αλλά έχουν κάποιες διαφορές, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το QR-Code μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερα Δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων κειμένου, εικόνων, βίντεο κ.λπ., ενώ οι γραμμικοί κώδικες μπορούν να αποθηκεύσουν μόνο αριθμούς ή γράμματα. Ο κώδικας QR μπορεί να σαρωθεί από οποιαδήποτε γωνία, ενώ οι γραμμικοί κώδικες μπορούν να σαρωθούν μόνο από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το QR-Code έχει διόρθωση σφάλματος λειτουργία, ακόμη και αν είναι μερικώς κατεστραμμένο Μπορεί επίσης να αναγνωριστεί, ενώ οι γραμμικοί κώδικες είναι πιο επιρρεπείς σε ζημιές. εμπορεύματα.

Θεωρητικά, το QR-Code μπορεί να αντικαταστήσει όλες τις λειτουργίες μονοδιάστατων γραμμωτών κωδίκων. Ωστόσο, πολλές εφαρμογές δεν απαιτούν ετικέτες γραμμωτού κώδικα για την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων. Για παράδειγμα, οι ετικέτες γραμμικού κώδικα EAN για προϊόντα λιανικής πρέπει να αποθηκεύονται μόνο 8 έως 13 Απλώς ένας αριθμός, επομένως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε QR-Code. Το κόστος εκτύπωσης του QR-Code είναι επίσης ελαφρώς υψηλότερο από αυτό των μονοδιάστατων γραμμωτών κωδίκων, επομένως το QR-Code δεν θα αντικαταστήσει πλήρως τους μονοδιάστατους γραμμωτούς κώδικες.

Η μελλοντική ανάπτυξη των barcodes

Αυξήστε τη χωρητικότητα και την πυκνότητα πληροφοριών των barcode, επιτρέποντάς τους να αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα, όπως εικόνες, ήχους, βίντεο κ.λπ.

Η χωρητικότητα και η πυκνότητα πληροφοριών των barcodes αναφέρονται στην ποσότητα δεδομένων που μπορεί να αποθηκεύσει ένας γραμμωτός κώδικας και την ποσότητα δεδομένων ανά μονάδα επιφάνειας. Διαφορετικοί τύποι γραμμωτών κωδίκων έχουν διαφορετική χωρητικότητα και πυκνότητα πληροφοριών. Γενικά, η χωρητικότητα οι δισδιάστατοι γραμμικοί κώδικες και η πυκνότητα πληροφοριών είναι υψηλότερη από τους μονοδιάστατους γραμμωτούς κώδικες.

Επί του παρόντος, υπάρχουν ήδη ορισμένες νέες τεχνολογίες barcode, όπως έγχρωμοι γραμμωτοί κώδικες, αόρατοι γραμμικοί κώδικες, τρισδιάστατοι γραμμωτοί κώδικες κ.λπ. Ως εκ τούτου, υπάρχει ακόμη περιθώριο και δυνατότητα βελτίωσης της χωρητικότητας και της πυκνότητας πληροφοριών των γραμμωτών κωδίκων, αλλά απαιτεί επίσης συνεχή καινοτομία και βελτιστοποίηση.

Βελτιώστε την ασφάλεια και την καταπολέμηση της παραχάραξης των γραμμωτών κωδίκων, χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση, ψηφιακές υπογραφές, υδατογραφήματα και άλλες τεχνολογίες για να αποτρέψετε την παραποίηση ή την παραποίηση των γραμμωτών κωδίκων. Συγκεκριμένα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι:

Κρυπτογράφηση: Κρυπτογραφήστε τα δεδομένα στον γραμμωτό κώδικα, ώστε να μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν μόνο από εξουσιοδοτημένο εξοπλισμό ή προσωπικό για την αποφυγή διαρροής δεδομένων ή κακόβουλης τροποποίησης.

Ψηφιακή υπογραφή: Προσθέστε μια ψηφιακή υπογραφή στον γραμμωτό κώδικα για να επαληθεύσετε την προέλευση και την ακεραιότητα του γραμμικού κώδικα και να αποτρέψετε την παραποίηση ή την παραποίηση του γραμμικού κώδικα.

Υδατογράφημα: Ένα υδατογράφημα ενσωματώνεται στον γραμμωτό κώδικα για να ταυτοποιήσει τον ιδιοκτήτη ή χρήστη του γραμμωτού κώδικα και να αποτρέψει την κλοπή ή την αντιγραφή του γραμμικού κώδικα.

Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια και την καταπολέμηση της παραχάραξης των γραμμωτών κωδίκων, αλλά θα αυξήσουν επίσης την πολυπλοκότητα και το κόστος των γραμμωτών κωδίκων, επομένως πρέπει να επιλέγονται και να σχεδιάζονται σύμφωνα με διαφορετικά σενάρια εφαρμογής και ανάγκες.

Παραδείγματα εφαρμογής γραμμωτού κώδικα

Εφαρμογές Barcode for Food Tracking: Εφαρμογές που καταγράφουν το θρεπτικό περιεχόμενο, τις θερμίδες, τις πρωτεΐνες και άλλες πληροφορίες του φαγητού που τρώτε σαρώνοντας τον γραμμωτό κώδικα στην ετικέτα των τροφίμων. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να καταγράψετε τις διατροφικές σας συνήθειες, Διαχείριση τους στόχους υγείας σας ή να κατανοήσετε από πού προέρχεται το φαγητό σας.

Transportation and logistics: Χρησιμοποιούνται για παραγγελίες και κωδικούς διανομής, διαχείριση αποθήκευσης προϊόντων, συστήματα ελέγχου logistics, αριθμούς σειράς εισιτηρίων στα διεθνή συστήματα αεροπορίας. Οι γραμμωτοί κώδικες χρησιμοποιούνται για την παραγγελία και τη διανομή στη βιομηχανία logistics και μεταφορών. Μπορούν να είναι που χρησιμοποιούνται για τη συμβολοσειρά Οι Κωδικοί Εμπορευματοκιβωτίων Αποστολής γραμμής (SSCC) κωδικοποιούνται για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση εμπορευματοκιβωτίων και παλετών στην αλυσίδα εφοδιασμού. Μπορούν επίσης να κωδικοποιήσουν άλλες πληροφορίες, όπως η καλύτερη ημερομηνία πριν και οι αριθμοί παρτίδας.

Εσωτερική εφοδιαστική αλυσίδα: εσωτερική διαχείριση της επιχείρησης, διαδικασία παραγωγής, σύστημα ελέγχου logistics, κωδικοί παραγγελίας και διανομής. Οι γραμμωτοί κώδικες μπορούν να αποθηκεύσουν διάφορες πληροφορίες, όπως αριθμός προϊόντος, παρτίδα, ποσότητα, βάρος, ημερομηνία κ.λπ. Οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση, ταξινόμηση, απογραφή, ποιοτικό έλεγχο κ.λπ., για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ακρίβειας της εσωτερικής διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρείας.

Παρακολούθηση Logistics: Οι γραμμωτοί κώδικες χρησιμοποιούνται ευρέως στην παρακολούθηση της εφοδιαστικής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό αγαθών, παραγγελιών, τιμών, αποθεμάτων και άλλων πληροφοριών. Με την τοποθέτηση γραμμωτών κωδίκων σε συσκευασίες ή κιβώτια αποστολής, είναι δυνατό να επιτευχθεί η είσοδος στην αποθήκη Αυτόματη αναγνώριση και καταγραφή πληροφοριών διανομής, αποθέματος και άλλων logistics για τη βελτίωση της ακρίβειας και της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης logistics.

Διαδικασία γραμμής παραγωγής: Οι γραμμωτοί κώδικες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση της διαδικασίας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της ποιότητας της παραγωγής. Οι γραμμικοί κώδικες μπορούν να προσδιορίσουν αριθμούς προϊόντων, παρτίδες, προδιαγραφές, ποσότητες, ημερομηνίες και άλλες πληροφορίες για τη διευκόλυνση της ιχνηλασιμότητας κατά τη διαδικασία παραγωγής Επιθεώρηση, στατιστικές και άλλες λειτουργίες. Οι γραμμωτοί κώδικες μπορούν επίσης να ενσωματωθούν με άλλα συστήματα, όπως ERP, MES, WMS κ.λπ., για την επίτευξη αυτόματης συλλογής και μετάδοσης δεδομένων.

Ορισμένες κοινές περιοχές εφαρμογής γραμμωτού κώδικα

Επαλήθευση εισιτηρίων: Οι κινηματογράφοι, οι χώροι εκδηλώσεων, τα ταξιδιωτικά εισιτήρια και άλλα χρησιμοποιούν σαρωτές γραμμωτού κώδικα για την επαλήθευση των εισιτηρίων και τη διαδικασία εισδοχής.

Παρακολούθηση φαγητού: Ορισμένες εφαρμογές σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε το φαγητό που τρώτε μέσω γραμμωτού κώδικα.

Διαχείριση αποθέματος: Σε καταστήματα λιανικής και σε άλλα μέρη όπου πρέπει να παρακολουθείται το απόθεμα, οι γραμμωτοί κώδικες βοηθούν στην καταγραφή της ποσότητας και της θέσης των αντικειμένων.

Βολικό ταμείο: Σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα και εστιατόρια, οι γραμμωτοί κώδικες μπορούν να υπολογίσουν γρήγορα την τιμή και το σύνολο των αγαθών.

Παιχνίδια: Ορισμένα παιχνίδια χρησιμοποιούν γραμμωτούς κώδικες ως διαδραστικά ή δημιουργικά στοιχεία, όπως σάρωση διαφορετικών γραμμικών κωδίκων για τη δημιουργία χαρακτήρων ή στοιχείων.

Παραδείγματα εφαρμογής γραμμωτού κώδικα

Εφαρμογές Barcode for Food Tracking: Εφαρμογές που καταγράφουν το θρεπτικό περιεχόμενο, τις θερμίδες, τις πρωτεΐνες και άλλες πληροφορίες του φαγητού που τρώτε σαρώνοντας τον γραμμωτό κώδικα στην ετικέτα των τροφίμων. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να καταγράψετε τις διατροφικές σας συνήθειες, Διαχείριση τους στόχους υγείας σας ή να κατανοήσετε από πού προέρχεται το φαγητό σας.

Transportation and logistics: Χρησιμοποιούνται για παραγγελίες και κωδικούς διανομής, διαχείριση αποθήκευσης προϊόντων, συστήματα ελέγχου logistics, αριθμούς σειράς εισιτηρίων στα διεθνή συστήματα αεροπορίας. Οι γραμμωτοί κώδικες χρησιμοποιούνται για την παραγγελία και τη διανομή στη βιομηχανία logistics και μεταφορών. Μπορούν να είναι που χρησιμοποιούνται για τη συμβολοσειρά Οι Κωδικοί Εμπορευματοκιβωτίων Αποστολής γραμμής (SSCC) κωδικοποιούνται για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση εμπορευματοκιβωτίων και παλετών στην αλυσίδα εφοδιασμού. Μπορούν επίσης να κωδικοποιήσουν άλλες πληροφορίες, όπως η καλύτερη ημερομηνία πριν και οι αριθμοί παρτίδας.

Εσωτερική εφοδιαστική αλυσίδα: εσωτερική διαχείριση της επιχείρησης, διαδικασία παραγωγής, σύστημα ελέγχου logistics, κωδικοί παραγγελίας και διανομής. Οι γραμμωτοί κώδικες μπορούν να αποθηκεύσουν διάφορες πληροφορίες, όπως αριθμός προϊόντος, παρτίδα, ποσότητα, βάρος, ημερομηνία κ.λπ. Οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση, ταξινόμηση, απογραφή, ποιοτικό έλεγχο κ.λπ., για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ακρίβειας της εσωτερικής διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρείας.

Παρακολούθηση Logistics: Οι γραμμωτοί κώδικες χρησιμοποιούνται ευρέως στην παρακολούθηση της εφοδιαστικής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό αγαθών, παραγγελιών, τιμών, αποθεμάτων και άλλων πληροφοριών. Με την τοποθέτηση γραμμωτών κωδίκων σε συσκευασίες ή κιβώτια αποστολής, είναι δυνατό να επιτευχθεί η είσοδος στην αποθήκη Αυτόματη αναγνώριση και καταγραφή πληροφοριών διανομής, αποθέματος και άλλων logistics για τη βελτίωση της ακρίβειας και της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης logistics.

Διαδικασία γραμμής παραγωγής: Οι γραμμωτοί κώδικες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση της διαδικασίας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της ποιότητας της παραγωγής. Οι γραμμικοί κώδικες μπορούν να προσδιορίσουν αριθμούς προϊόντων, παρτίδες, προδιαγραφές, ποσότητες, ημερομηνίες και άλλες πληροφορίες για τη διευκόλυνση της ιχνηλασιμότητας κατά τη διαδικασία παραγωγής Επιθεώρηση, στατιστικές και άλλες λειτουργίες. Οι γραμμωτοί κώδικες μπορούν επίσης να ενσωματωθούν με άλλα συστήματα, όπως ERP, MES, WMS κ.λπ., για την επίτευξη αυτόματης συλλογής και μετάδοσης δεδομένων.

Σχετικά με τον κωδικό QR

Ο QR-Code εφευρέθηκε το 1994 από μια ομάδα με επικεφαλής τον Masahiro Harada της ιαπωνικής εταιρείας Denso Wave, με βάση τον γραμμωτό κώδικα που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τη σήμανση ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Είναι ένας δισδιάστατος γραμμωτός κώδικας matrix που μπορεί να επιτύχει πολλαπλούς χρήσεις.

Το QR-Code έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους μονοδιάστατους γραμμωτούς κώδικες:

Το QR-Code μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερες πληροφορίες επειδή χρησιμοποιεί έναν δισδιάστατο τετράγωνο πίνακα αντί για μονοδιάστατες γραμμές. Οι μονοδιάστατοι γραμμικοί κώδικες μπορούν συνήθως να αποθηκεύσουν μόνο δεκάδες χαρακτήρες, ενώ το QR-Code μπορεί να αποθηκεύσει χιλιάδες χαρακτήρες .

Ο QR-Code μπορεί να αντιπροσωπεύει περισσότερους τύπους δεδομένων, όπως αριθμούς, γράμματα, δυαδικούς, κινέζικους χαρακτήρες κ.λπ. Οι μονοδιάστατοι γραμμικοί κώδικες μπορούν συνήθως να αντιπροσωπεύουν μόνο αριθμούς ή γράμματα.

Ο κωδικός QR μπορεί να σαρωθεί και να αναγνωριστεί πιο γρήγορα, επειδή έχει τέσσερα σημάδια τοποθέτησης και μπορεί να σαρωθεί από οποιαδήποτε γωνία. Οι μονοδιάστατοι γραμμικοί κώδικες συνήθως πρέπει να σαρωθούν από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο QR-Code είναι πιο ανθεκτικός σε ζημιές και παρεμβολές, επειδή διαθέτει δυνατότητες διόρθωσης σφαλμάτων που μπορούν να ανακτήσουν μερικώς χαμένα ή ασαφή δεδομένα. Οι μονοδιάστατοι γραμμικοί κώδικες γενικά δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες.

Η διαφορά μεταξύ των δισδιάστατων και των μονοδιάστατων γραμμωτών κωδίκων έγκειται κυρίως στη μέθοδο κωδικοποίησης και στη χωρητικότητα πληροφοριών. Οι δισδιάστατοι γραμμικοί κώδικες χρησιμοποιούν έναν δισδιάστατο τετράγωνο πίνακα, ο οποίος μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερες πληροφορίες και να αντιπροσωπεύει περισσότερους τύπους δεδομένων . Οι μονοδιάστατοι γραμμικοί κώδικες χρησιμοποιούν μονοδιάστατες γραμμές, μπορούν να αποθηκεύσουν μόνο μια μικρή ποσότητα πληροφοριών και μπορούν να αντιπροσωπεύουν μόνο αριθμούς ή γράμματα. Υπάρχουν άλλες διαφορές μεταξύ των δισδιάστατων και των μονοδιάστατων γραμμωτών κωδίκων, όπως η ταχύτητα σάρωσης, η διόρθωση σφαλμάτων δυνατότητες, συμβατότητα κ.λπ.

Το QR-Code δεν είναι ο μόνος δισδιάστατος γραμμωτός κώδικας. Σύμφωνα με την αρχή, οι δισδιάστατοι γραμμωτοί κώδικες μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: matrix και stacked. Οι συνήθεις τύποι δισδιάστατων barcode είναι: Data Matrix, MaxiCode , Aztec, QR -Code, PDF417, Vericode, Ultracode, Code 49, Code 16K, κ.λπ., έχουν διαφορετικές εφαρμογές σε διαφορετικά πεδία.

Ο δισδιάστατος γραμμωτός κώδικας που αναπτύχθηκε με βάση τον μονοδιάστατο γραμμωτό κώδικα έχει πλεονεκτήματα με τα οποία δεν μπορεί να συγκριθεί ο μονοδιάστατος γραμμωτός κώδικας. Ως φορητό αρχείο δεδομένων, αν και είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, βρίσκεται σε Με γνώμονα την οικονομία και την ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία των πληροφοριών, σε συνδυασμό με τα μοναδικά χαρακτηριστικά των 2D barcodes, η ζήτηση για τη νέα τεχνολογία των 2D barcodes σε διάφορες χώρες αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Σχετικά με τον γραμμωτό κώδικα EAN-13

EAN-13 είναι η συντομογραφία του European Article Number, ενός πρωτοκόλλου γραμμικού κώδικα και ενός προτύπου που χρησιμοποιείται σε σούπερ μάρκετ και άλλες βιομηχανίες λιανικής.

Το EAN-13 έχει δημιουργηθεί με βάση το πρότυπο UPC-A που καθιερώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο γραμμωτός κώδικας EAN-13 έχει έναν περισσότερο κωδικό χώρας/περιοχής από τον γραμμωτό κώδικα UPC-A, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των διεθνών Εφαρμογές. Ήταν το παλαιότερο σύστημα γραμμωτού κώδικα που χρησιμοποιήθηκε για τακτοποίηση προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.

Το EAN-13 αποτελείται από έναν κωδικό προθέματος, κωδικό αναγνώρισης κατασκευαστή, κωδικό προϊόντος και κωδικό ελέγχου, συνολικά 13 ψηφία. Η κωδικοποίησή του ακολουθεί την αρχή της μοναδικότητας και μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί παγκοσμίως.

Η EAN International, που αναφέρεται ως EAN, είναι ένας μη κερδοσκοπικός διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1977 και εδρεύει στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο. Σκοπός του είναι να διαμορφώνει και να βελτιώνει παγκόσμια ενοποιημένα εμπορεύματα Το σύστημα γραμμωτού κώδικα παρέχει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας σε βελτιστοποιήστε τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού των επιχειρήσεων. Οι οργανισμοί-μέλη της βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Οι γραμμωτοί κώδικες EAN-13 χρησιμοποιούνται κυρίως σε σούπερ μάρκετ και άλλες βιομηχανίες λιανικής.

 
 

Πνευματικά δικαιώματα(C)  EasierSoft Ltd.  2005-2024

 

Τεχνική υποστήριξη

autobaup@aol.com    cs@easiersoft.com

 

 

D-U-N-S: 554420014