Peilisivusto    Viivakoodiohjelmisto    Ota Yhteyttä    Lataa    Verkkoostos    UKK    CNET

Lataa ilmainen versio viivakoodiohjelmistosta

Yksityiskohtaiset vaiheet tämän viivakoodiohjelmiston käyttämiseen

https://free-barcode.com/HowtoMakeBarcode.asp

 
 

viivakoodien tuleva kehitys

Kasvata viivakoodien kapasiteettia ja tietotiheyttä, jotta ne voivat tallentaa enemmän tietoja, kuten kuvia, ääniä, videoita jne.

Viivakoodien kapasiteetti ja tietotiheys viittaavat datan määrään, jonka viivakoodi voi tallentaa ja datan määrää pinta-alayksikköä kohti. Erityyppisillä viivakoodeilla on eri kapasiteetit ja tietotiheydet. Yleisesti ottaen viivakoodin kapasiteetti kaksiulotteiset viivakoodit ja tiedon tiheys on suurempi kuin yksiulotteiset viivakoodit.

Tällä hetkellä on jo olemassa joitain uusia viivakooditekniikoita, kuten väriviivakoodit, näkymätön viivakoodit, kolmiulotteiset viivakoodit jne. Ne kaikki yrittävät lisätä viivakoodien kapasiteettia ja tietotiheyttä, mutta niissä on myös joitain teknisiä ongelmia. viivakoodien kapasiteettia ja informaatiotiheyttä on siis vielä tilaa ja mahdollisuuksia parantaa, mutta se vaatii myös jatkuvaa innovaatiota ja optimointia.

Paranna viivakoodien turvallisuutta ja väärentämisen estoa käyttämällä salausta, digitaalisia allekirjoituksia, vesileimoja ja muita tekniikoita estääksesi viivakoodien väärentämisen tai peukaloinnin. On olemassa useita tapoja:

Salaus: Salaa viivakoodin tiedot siten, että vain valtuutetut laitteet tai henkilökunta voivat purkaa sen salauksen tietojen vuotamisen tai haitallisen muuttamisen estämiseksi.

Digitaalinen allekirjoitus: Lisää viivakoodiin digitaalinen allekirjoitus varmistaaksesi viivakoodin lähteen ja eheyden ja estääksesi viivakoodin väärentämisen tai muuttamisen.

Vesileima: Vesileima on upotettu viivakoodiin tunnistamaan viivakoodin omistaja tai käyttäjä ja estämään viivakoodin varastaminen tai kopioiminen.

Nämä tekniikat voivat parantaa viivakoodien turvallisuutta ja väärentämisen estoa, mutta ne lisäävät myös viivakoodien monimutkaisuutta ja hintaa, joten ne on valittava ja suunniteltava erilaisten sovellusskenaarioiden ja tarpeiden mukaan.

viivakoodisovellusesimerkit

Ruokien seurantaan tarkoitetut viivakoodisovellukset: Sovellukset, jotka tallentavat syömäsi ruoan ravintosisällön, kalorit, proteiinit ja muut tiedot skannaamalla viivakoodin elintarvikeetiketistä. Nämä sovellukset voivat auttaa sinua kirjaamaan ruokailutottumuksiasi, Hallitse terveystavoitteitasi tai ymmärtää, mistä ruokasi tulee.

Kuljetus ja logistiikka: Käytetään tilaus- ja jakelukoodeihin, tuotteiden varastonhallintaan, logistiikan valvontajärjestelmiin, lippujen järjestysnumeroihin kansainvälisissä ilmailujärjestelmissä. Viivakoodeja käytetään tilauksissa ja jakelussa logistiikka- ja kuljetusalalla. Ne voivat olla Line Shipping Container Codes (SSCC) on koodattu tunnistamaan ja seuraamaan toimitusketjussa olevia kontteja ja kuormalavoja. Ne voivat myös koodata muita tietoja, kuten parasta ennen -päivämäärät ja eränumerot.

Sisäinen toimitusketju: yrityksen sisäinen hallinta, tuotantoprosessi, logistiikan ohjausjärjestelmä, tilaus- ja jakelukoodit. Viivakoodit voivat tallentaa erilaisia ​​tietoja, kuten tuotenumeron, erän, määrän, painon, päivämäärän jne. Tämä Tietoja voidaan Käytetään seurantaan, lajitteluun, varastointiin, laadunvalvontaan jne., parantamaan yrityksen sisäisen toimitusketjun hallinnan tehokkuutta ja tarkkuutta.

Logistiikkaseuranta: Viivakoodeja käytetään laajalti logistiikassa. Niitä voidaan käyttää tavaroiden, tilausten, hintojen, varaston ja muiden tietojen tunnistamiseen. Kiinnittämällä viivakoodit pakkauksiin tai lähetyslaatikoihin on mahdollista päästä varastoon ja poistuminen. Jakelun, varaston ja muiden logististen tietojen automaattinen tunnistaminen ja kirjaaminen logistiikan hallinnan tarkkuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

Tuotantolinjaprosessi: Viivakoodeja voidaan käyttää tehtaan tuotantolinjaprosessin hallinnassa tuotannon tehokkuuden ja laadun parantamiseksi. Viivakoodit voivat tunnistaa tuotenumerot, erät, tekniset tiedot, määrät, päivämäärät ja muut tiedot jäljitettävyyden helpottamiseksi tuotantoprosessin aikana Tarkastus, tilastot ja muut toiminnot. Viivakoodit voidaan myös integroida muihin järjestelmiin, kuten ERP, MES, WMS jne., automaattisen tiedonkeruun ja -siirron saavuttamiseksi.

Korvaako viivakoodit muilla tekniikoilla?

Viivakoodauksen tulevaisuudesta on erilaisia ​​näkemyksiä.

Jotkut ihmiset uskovat, että viivakoodit korvataan muilla teknologioilla kehittyneiden teknologioiden, kuten RFID:n ja NFC:n, ilmaantumisen vuoksi. Jotkut ihmiset uskovat, että viivakoodit ovat edelleen hyödyllisiä niiden etujen, kuten alhaisten kustannusten ja helppouden vuoksi. käyttöä.

Viivakoodia ei korvata kokonaan muilla tekniikoilla, koska sillä on omat ainutlaatuiset etunsa.

Viivakoodien tulevaisuus riippuu monista tekijöistä, kuten kustannuksista, tehokkuudesta, turvallisuudesta, yhteensopivuudesta jne. Se on teknologia, jolla on historiaa, ja sillä on sovelluksia monilla aloilla, kuten vähittäiskaupassa, logistiikassa, lääketieteessä. jne. Viivakoodit voivat myös kehittyä ja innovoida muiden teknologioiden rinnalla.

Esimerkiksi: RFID:llä on monia etuja. Sillä on korkea suojaus, se voi tallentaa enemmän tietoja, se voidaan lukea kaukaa, voi päivittää ja muokata tietoja ja estää vaurioita ja peukalointia.

Mutta RFID ei voi korvata viivakoodeja, koska viivakoodit ovat halvempia ja niillä on parempi yhteensopivuus.

RFID:n haittoja ovat sen korkea hinta, erikoislaitteiden ja ohjelmistojen tarve, metallien tai nesteiden aiheuttama häiriömahdollisuus sekä mahdolliset yksityisyys- ja turvallisuusongelmat. Viivakoodien haittoja ovat rajallinen määrä tiedot ja tarve skannata lähietäisyydeltä. Tietoja ei voi muuttaa, ja se tuhoutuu tai jäljittelee helposti.

Vaikka viivakoodisuojaus ei ole yhtä hyvä kuin RFID, kaikki sovellukset eivät vaadi korkeaa suojaustasoa. Joten viisas valinta on käyttää RFID:tä korkeaa turvallisuutta vaativissa sovelluksissa ja viivakoodeja sovelluksissa, jotka eivät vaadi korkeaa turvallisuutta, koska viivakoodien hinta on paljon alhaisempi kuin RFID.

RFID:llä ja viivakoodilla on omat soveltuvat tilanteensa, eikä niitä voida yleistää.

Joitakin yleisiä viivakoodisovellusalueita

Lippujen varmistus: Elokuvateatterit, tapahtumapaikat, matkaliput ja paljon muuta käyttävät viivakoodilukijoita lippujen ja sisäänpääsyn tarkistamiseen.

Ruoan seuranta: Joissakin sovelluksissa voit seurata syömääsi ruokaa viivakoodien avulla.

Varastohallinta: Vähittäiskaupoissa ja muissa paikoissa, joissa varastoa on seurattava, viivakoodit auttavat kirjaamaan tuotteiden määrän ja sijainnin.

Kätevä kassa: Supermarketeissa, kaupoissa ja ravintoloissa viivakoodit voivat laskea nopeasti tuotteiden hinnan ja kokonaissumman.

Pelit: Jotkut pelit käyttävät viivakoodeja interaktiivisina tai luovina elementteinä, kuten skannaamalla erilaisia ​​viivakoodeja merkkien tai kohteiden luomiseksi.

Mitä EAN-, UCC- ja GS1-organisaatiot ovat?

EAN, UCC ja GS1 ovat kaikki hyödykkeiden koodausorganisaatioita.

EAN on European Commodity Numbering Association, UCC on Yhdysvaltain yhtenäisten koodien komitea, GS1 on Global Commodity Coding Organization ja on uusi nimi EAN:n ja UCC:n yhdistämisen jälkeen.

Sekä EAN että UCC ovat kehittäneet joukon standardeja numeeristen koodien käyttämiseksi tavaroiden, palvelujen, omaisuuden ja sijaintien tunnistamiseen. Nämä koodit voidaan esittää viivakoodisymboleilla, mikä helpottaa liiketoimintaprosessien edellyttämää sähköistä lukemista.

GS1-128-viivakoodi on UCC/EAN-128-viivakoodin uusi nimi. Se on Code-128-merkkijoukon osajoukko ja on kansainvälisen GS1-standardin mukainen.

UPC ja EAN ovat molemmat hyödykekoodeja GS1-järjestelmässä. UPC:tä käytetään pääasiassa Yhdysvalloissa ja Kanadassa, ja EAN-koodia käytetään pääasiassa muissa maissa ja alueilla, mutta ne voidaan muuntaa keskenään.

Miksi on olemassa monenlaisia ​​viivakoodeja?

On olemassa monenlaisia ​​viivakoodeja, koska niillä on erilaisia ​​käyttötarkoituksia ja ominaisuuksia.

Esimerkiksi UPC [yleinen tuotekoodi] on viivakoodi, jota käytetään vähittäiskaupan tuotteiden merkitsemiseen, ja se löytyy melkein kaikista myydyistä tuotteista ja ruokakaupoista Yhdysvalloissa.

CODE 39 on viivakoodi, joka voi koodata numeroita, kirjaimia ja joitain erikoismerkkejä. Sitä käytetään yleisesti valmistus-, sotilas- ja lääketieteen aloilla.

ITF [Interleaved Two-Five Code] on viivakoodi, joka voi koodata vain parillisen määrän numeroita. Sitä käytetään yleisesti logistiikka- ja kuljetusaloilla.

NW-7 [tunnetaan myös nimellä CODABAR] on viivakoodi, joka voi koodata numeroita ja neljä alku-/loppumerkkiä. Sitä käytetään yleisesti kirjastoissa, pikatoimituksissa ja pankeissa.

Koodi-128 on viivakoodi, joka voi koodata kaikki 128 ASCII-merkkiä. Sitä käytetään yleisesti esimerkiksi pakettien seurannassa, verkkokaupassa ja varastonhallinnassa.

Viivakoodien käytön edut

Nopeus: Viivakoodit voivat skannata tuotteita liikkeessä tai seurata varaston varastoa nopeammin, mikä parantaa merkittävästi myymälän ja varaston henkilökunnan tuottavuutta. Viivakoodijärjestelmät voivat lähettää ja vastaanottaa tavaroita nopeammin kohtuulliseen tapaan varastoida ja paikantaa tuotteet .

Tarkkuus: Viivakoodit vähentävät inhimillisiä virheitä syötettäessä tai tallennettaessa tietoja, joiden virheprosentti on noin 1:3 miljoonaa, ja mahdollistavat reaaliaikaisen tiedonsaannin ja automaattisen tiedonkeruun milloin ja missä tahansa.

Kustannustehokkuus: Viivakoodit ovat halpoja valmistaa ja tulostaa, ja ne voivat säästää rahaa lisäämällä tehokkuutta ja vähentämällä tappioita. Viivakoodijärjestelmien avulla organisaatiot voivat kirjata tarkasti jäljellä olevan tuotteen määrän, sen sijainnin ja milloin uudelleentilauksia tarvitaan. Näin vältetään hukka ja vähennetään ylimääräiseen varastoon sitoutuvaa rahaa, mikä parantaa kustannustehokkuutta.

Inventory Control: Viivakoodit auttavat organisaatioita seuraamaan tavaroiden määrää, sijaintia ja tilaa koko niiden elinkaaren ajan, tehostamaan tavaroiden siirtämistä varastoon ja sieltä pois ja tekemään tilauspäätöksiä tarkempien varastotietojen perusteella.

Helppo käyttää: Vähennä työntekijöiden koulutusaikaa, koska viivakoodijärjestelmän käyttö on helppoa ja vähemmän virhealtista. Sinun tarvitsee vain skannata tuotteessa oleva viivakooditarra päästäksesi sen tietokantaan viivakoodijärjestelmän kautta ja saada tietoja liittyvät tuotteeseen. tiedot.

Millainen organisaatio GS1 on?

GS1 on voittoa tavoittelematon kansainvälinen organisaatio, jonka tehtävänä on kehittää ja ylläpitää omia viivakoodistandardejaan ja vastaavia myöntävien yritysten etuliitteitä. Tunnetuin näistä standardeista on viivakoodi, joka on tuotteeseen painettu viivakoodi, joka voidaan sähköisesti skannaamalla symboleja.

GS1:llä on 116 paikallista jäsenjärjestöä ja yli 2 miljoonaa käyttäjäyritystä. Sen pääkonttori on Brysselissä (Avenue Louise).

GS1:n historia:

Vuonna 1969 USA:n vähittäiskauppa etsi keinoa nopeuttaa kassaprosessia kaupasta. Yhtenäisten päivittäistavaratuotteiden tunnistuskoodeja käsittelevä Ad Hoc -komitea perustettiin etsimään ratkaisua.

Vuonna 1973 organisaatio valitsi UPC:n (Universal Product Code) ensimmäiseksi yksittäiseksi standardiksi yksilöiväksi tuotetunnisteeksi. Vuonna 1974 UCC (Uniform Codes Committee) perustettiin hallinnoimaan standardia. 26. kesäkuuta 1974 , Wrigley-kumipakkauksesta tulee ensimmäinen tuote, jossa on viivakoodi, joka voidaan skannata kaupoissa.

Vuonna 1976 alkuperäinen 12-numeroinen koodi laajennettiin 13-numeroiseksi, jolloin tunnistusjärjestelmää voitiin käyttää Yhdysvaltojen ulkopuolella. Vuonna 1977 Brysseliin perustettiin European Article Numbering Association (EAN). perustajajäseniä 12 maasta.

Vuonna 1990 EAN ja UCC allekirjoittivat maailmanlaajuisen yhteistyösopimuksen ja laajensivat liiketoimintaansa 45 maahan. Vuonna 1999 EAN ja UCC perustivat Auto-ID Centerin kehittämään sähköistä tuotekoodia (EPC), mahdollistaen GS1-standardit. RFID:lle.

Vuonna 2004 EAN ja UCC käynnistivät Global Data Synchronization Networkin (GDSN), maailmanlaajuisen Internet-pohjaisen aloitteen, jonka avulla kauppakumppanit voivat vaihtaa tehokkaasti tuotteen perustietoja.

Vuoteen 2005 mennessä organisaatiolla oli toimintaa yli 90 maassa ja se alkoi käyttää GS1-nimeä maailmanlaajuisesti. Vaikka [GS1] ei ole lyhenne, se viittaa organisaatioon, joka tarjoaa maailmanlaajuisen standardijärjestelmän.

Elokuussa 2018 hyväksyttiin GS1 Web URI -rakennestandardi, jonka avulla URI:t (verkkosivun kaltaiset osoitteet) voidaan tallentaa QR-Code, jonka sisältö sisältää yksilöllisiä tuotetunnuksia.

Viivakoodien käyttö varastonhallinnassa

Tavaravastaanotto: Skannaamalla vastaanotettujen tavaroiden viivakoodin, tavaran määrä, tyyppi ja laatu voidaan nopeasti ja tarkasti tallentaa ja yhdistää ostotilauksiin.

Toimitus: Skannaamalla lähtevien tavaroiden viivakoodin tavaran määrä, kohde ja tila voidaan tallentaa nopeasti ja tarkasti ja yhdistää myyntitilauksiin.

Liikkuva varasto: Skannaamalla tavaroiden ja varastopaikkojen viivakoodit tavaran liikkeet ja varastoinnit voidaan tallentaa nopeasti ja tarkasti sekä varastotietoja päivittää.

Varasto: Skannaamalla varastossa olevien tavaroiden viivakoodit voit nopeasti ja tarkasti tarkistaa todellisen tavaramäärän ja järjestelmän määrän sekä löytää ja ratkaista ristiriitaisuuksia.

Laitehallinta: skannaamalla laitteen tai työkalun viivakoodin voit nopeasti ja tarkasti tallentaa laitteen tai työkalun käytön, korjauksen ja palautuksen ja estää katoamisen tai vaurioitumisen.

Viivakoodin käyttö logistiikan hallinnassa

Tavaroiden lähetystä, jakelua ja toimitusta voidaan seurata skannaamalla lähetyslaskun tai laskun viivakoodi.

Viivakoodilla on suuri vaikutus logistiikan hallinnassa ja varastonhallinnassa. Se on tehokas tunnistustyökalu, joka voi auttaa seuraamaan tuotteita ja vähentämään virheitä huomattavasti.

Viivakoodaus voi myös lisätä nopeutta, joustavuutta, tarkkuutta, läpinäkyvyyttä ja kustannustehokkuutta logistiikkaprosesseissa.

Viivakooditekniikkaa on käytetty laajalti logistiikkateollisuudessa, erityisesti tavaramyynnissä supermarketeissa.

Viivakoodien käyttö tuotannonhallinnassa

Tuottamisen edistymistä, laatua ja tehokkuutta voidaan seurata skannaamalla työtilauksen tai eränumeron viivakoodi.

Viivakoodijärjestelmä on automatisoitu työkalu, jonka avulla valmistajat voivat seurata varastoja tehokkaammin, parantaa tuotannon tehokkuutta ja vähentää inhimillisiä virheitä.

Viivakoodeja voidaan käyttää omaisuuden, materiaalien ja osien sekä asennusten seuraamiseen tehdastuotannon aikana.

Viivakoodijärjestelmä voi myös seurata tuotantoa, tilausten täyttämistä ja jakeluprosesseja reaaliajassa, parantaa tilausten ja lähetysten tarkkuutta sekä vähentää varasto- ja työvoimakustannuksia.

Yleisimmin käytetyt viivakoodityypit

EAN-13-koodi: Tuotteen viivakoodi, universaali, tukee 0-9 numeroa, 13 numeroa pitkä, uritettu.

UPC-A-koodi: Tuotteen viivakoodi, jota käytetään pääasiassa Yhdysvalloissa ja Kanadassa, tukee 0-9 numeroa, 12 numeroa pitkä ja siinä on uria.

Koodi-128 koodi: Universaali viivakoodi, tukee numeroita, kirjaimia ja symboleja, vaihteleva pituus, ei uria.

QR-koodi: Kaksiulotteinen viivakoodi, tukee useita merkistöjä ja koodausmuotoja, vaihteleva pituus ja siinä on paikannusmerkit.

Mitä vaihtoehtoja viivakoodeille on?

Viivakoodeille on monia vaihtoehtoja, kuten Bocodes, QR-koodit, RFID jne. Mutta ne eivät voi täysin korvata viivakoodeja. Niillä jokaisella on omat etunsa ja haittansa tarpeidesi ja skenaarioiden mukaan.

Bocodes ovat datatunnisteita, jotka voivat tallentaa enemmän tietoa kuin viivakoodit samalle alueelle. Ne on kehittänyt Ramesh Raskarin johtama tiimi MIT Media Labissa. Bokodeja voidaan tallentaa millä tahansa tavallisella digitaalikameralla. yksinkertaisesti tarkenna kamera äärettömyyteen. Bocodes ovat halkaisijaltaan vain 3 mm, mutta ne voidaan suurentaa riittävän selkeästi kamerassa. Nimi Bokodes on yhdistelmä bokehista [valokuvaustermi defocusille] ja viivakoodista [viivakoodi] A Kahden sanan yhdistelmä. Jotkut Bokodes-tunnisteet voidaan kirjoittaa uudelleen, ja Bokodes-tunnisteita, jotka voidaan kirjoittaa uudelleen, kutsutaan Bocodes.

Bokodeissa on etuja ja haittoja verrattuna viivakoodeihin. Bokodien etuja ovat, että ne voivat tallentaa enemmän tietoa, niitä voidaan lukea eri kulmista ja etäisyyksistä ja niitä voidaan käyttää lisättyyn todellisuuteen, konenäköön ja lähikenttään. tietoliikenne ja muut alat Bokodesin haittapuolena on se, että Bokodeksen lukemiseen tarvittava laitteisto vaatii LED-valon ja linssin, joten hinta on korkeampi ja se kuluttaa enemmän virtaa Bokodes-etikettien tuotantokustannukset ovat myös korkeammat kuin viivakoodietikettien.

QR-Code on itse asiassa eräänlainen viivakoodi. Sitä kutsutaan myös kaksiulotteiseksi viivakoodiksi. Molemmat ovat tapa tallentaa tietoja, mutta niillä on eroja, etuja ja haittoja. QR-Code voi tallentaa lisää Dataa, kuten tekstiä, kuvia, videoita jne., kun taas viivakoodit voivat tallentaa vain numeroita tai kirjaimia. QR-Code voidaan skannata mistä tahansa kulmasta, kun taas viivakoodit voidaan skannata vain tietystä suunnasta. QR-Code on virheenkorjaus toiminto, vaikka se olisi osittain vaurioitunut Se voidaan myös tunnistaa, kun taas viivakoodit ovat alttiimpia vaurioille QR-Code soveltuu paremmin lähimaksamiseen, jakamiseen, tunnistamiseen ja muihin skenaarioihin, kun taas viivakoodit sopivat paremmin hallintaan ja seurantaan tavarat.

Teoriassa QR-Codevoi korvata kaikki yksiulotteisten viivakoodien toiminnot. Monet sovellukset eivät kuitenkaan vaadi viivakooditarroja suurten tietomäärien tallentamiseen. Esimerkiksi vähittäiskaupan EAN-viivakooditarrat tarvitsee vain tallentaa 8-13 Vain numero, joten QR-Code ei tarvitse käyttää, QR-Code tulostuskustannukset ovat myös hieman korkeammat kuin yksiulotteisten viivakoodien, joten QR-Code ei täysin korvaa yksiulotteisia viivakoodeja.

viivakoodien tuleva kehitys

Kasvata viivakoodien kapasiteettia ja tietotiheyttä, jotta ne voivat tallentaa enemmän tietoja, kuten kuvia, ääniä, videoita jne.

Viivakoodien kapasiteetti ja tietotiheys viittaavat datan määrään, jonka viivakoodi voi tallentaa ja datan määrää pinta-alayksikköä kohti. Erityyppisillä viivakoodeilla on eri kapasiteetit ja tietotiheydet. Yleisesti ottaen viivakoodin kapasiteetti kaksiulotteiset viivakoodit ja tiedon tiheys on suurempi kuin yksiulotteiset viivakoodit.

Tällä hetkellä on jo olemassa joitain uusia viivakooditekniikoita, kuten väriviivakoodit, näkymätön viivakoodit, kolmiulotteiset viivakoodit jne. Ne kaikki yrittävät lisätä viivakoodien kapasiteettia ja tietotiheyttä, mutta niissä on myös joitain teknisiä ongelmia. viivakoodien kapasiteettia ja informaatiotiheyttä on siis vielä tilaa ja mahdollisuuksia parantaa, mutta se vaatii myös jatkuvaa innovaatiota ja optimointia.

Paranna viivakoodien turvallisuutta ja väärentämisen estoa käyttämällä salausta, digitaalisia allekirjoituksia, vesileimoja ja muita tekniikoita estääksesi viivakoodien väärentämisen tai peukaloinnin. On olemassa useita tapoja:

Salaus: Salaa viivakoodin tiedot siten, että vain valtuutetut laitteet tai henkilökunta voivat purkaa sen salauksen tietojen vuotamisen tai haitallisen muuttamisen estämiseksi.

Digitaalinen allekirjoitus: Lisää viivakoodiin digitaalinen allekirjoitus varmistaaksesi viivakoodin lähteen ja eheyden ja estääksesi viivakoodin väärentämisen tai muuttamisen.

Vesileima: Vesileima on upotettu viivakoodiin tunnistamaan viivakoodin omistaja tai käyttäjä ja estämään viivakoodin varastaminen tai kopioiminen.

Nämä tekniikat voivat parantaa viivakoodien turvallisuutta ja väärentämisen estoa, mutta ne lisäävät myös viivakoodien monimutkaisuutta ja hintaa, joten ne on valittava ja suunniteltava erilaisten sovellusskenaarioiden ja tarpeiden mukaan.

Tietoja QR-Code

QR-Coden keksi vuonna 1994 japanilaisen Denso Wave -yrityksen Masahiro Haradan johtama tiimi. Se perustuu alun perin autojen osien merkitsemiseen käytettyyn viivakoodiin. Se on kaksiulotteinen matriisiviivakoodi, jolla voidaan saavuttaa useita käyttää.

QR-Code on seuraavat edut yksiulotteisiin viivakoodeihin verrattuna:

QR-Code voi tallentaa enemmän tietoa, koska se käyttää kaksiulotteista neliömatriisia yksiulotteisten viivojen sijaan. Yksiulotteiset viivakoodit voivat yleensä tallentaa vain kymmeniä merkkejä, kun taas QR-Code voi Tallentaa tuhansia merkkejä .

QR-Code voi edustaa useampia tietotyyppejä, kuten numeroita, kirjaimia, binäärimerkkejä, kiinalaisia ​​merkkejä jne. Yksiulotteiset viivakoodit voivat yleensä edustaa vain numeroita tai kirjaimia.

QR-Code voidaan skannata ja tunnistaa nopeammin, koska siinä on neljä paikannusmerkkiä ja se voidaan skannata mistä tahansa kulmasta. Yksiulotteiset viivakoodit on yleensä skannattava tietystä suunnasta.

QR-Code kestää paremmin vaurioita ja häiriöitä, koska siinä on virheenkorjausominaisuudet, jotka voivat palauttaa osittain kadonneet tai peittyneet tiedot. Yksiulotteisilla viivakoodeilla ei yleensä ole tällaisia ​​ominaisuuksia.

Kaksiulotteisten viivakoodien ja yksiulotteisten viivakoodien välinen ero on pääasiassa koodausmenetelmässä ja tietokapasiteetissa. Kaksiulotteiset viivakoodit käyttävät kaksiulotteista neliömatriisia, joka voi tallentaa enemmän tietoa ja edustaa enemmän tietotyyppejä . Yksiulotteiset viivakoodit käyttävät yksiulotteisia viivoja, voivat tallentaa vain pienen määrän tietoa ja voivat esittää vain numeroita tai kirjaimia. Kaksiulotteisten viivakoodien ja yksiulotteisten viivakoodien välillä on muitakin eroja, kuten skannausnopeus, virheenkorjaus ominaisuudet, yhteensopivuus jne.

QR-Code ei ole ainoa kaksiulotteinen viivakoodi. Periaatteen mukaan kaksiulotteiset viivakoodit voidaan jakaa kahteen kategoriaan: matriisi ja pinottu. Yleisiä kaksiulotteisia viivakoodityyppejä ovat: Data Matrix, MaxiCode , Aztec, QR-Code, PDF417, Vericode, Ultracode, Code 49, Code 16K jne., niillä on erilaisia ​​sovelluksia eri aloilla.

Yksiulotteisen viivakoodin pohjalta kehitetyllä kaksiulotteisella viivakoodilla on etuja, joihin yksiulotteinen viivakoodi ei voi verrata. Kannettavana datatiedostona, vaikka se on vielä lapsenkengissään, se on jatkuvasti kehittyvillä markkinoilla. Talouden ja nopeasti kehittyvän tietotekniikan sekä 2D-viivakoodien ainutlaatuisten ominaisuuksien vetämänä uuden 2D-viivakooditekniikan kysyntä kasvaa eri maissa päivä päivältä.

Tietoja Code-128-viivakoodista

Computer IDENTICS on kehittänyt Code-128-viivakoodin vuonna 1981. Se on muuttuvapituinen, jatkuva aakkosnumeerinen viivakoodi.

Koodi-128-viivakoodi koostuu tyhjästä alueesta, aloitusmerkistä, tietoalueesta, tarkistusmerkistä ja päätteestä. Siinä on kolme osajoukkoa, nimittäin A, B ja C, jotka voivat edustaa erilaisia ​​merkistöjä. Sitä voidaan käyttää myös monitasoisen koodauksen aikaansaamiseen valitsemalla aloitusmerkkejä, koodisarjamerkkejä ja muunnosmerkkejä.

Se voi koodata kaikki 128 ASCII-merkkiä, mukaan lukien numerot, kirjaimet, symbolit ja ohjausmerkit, joten se voi edustaa kaikkia tietokoneen näppäimistön merkkejä.

Sillä voidaan saavuttaa tiheä ja tehokas dataesitys monitasoisen koodauksen avulla, ja sitä voidaan käyttää automaattiseen tunnistamiseen missä tahansa hallintajärjestelmässä.

Se on yhteensopiva EAN/UCC-järjestelmän kanssa ja sitä käytetään edustamaan tavaran varastointi- ja kuljetusyksikön tai logistiikkayksikön tietoja. Tässä tapauksessa sen nimi on GS1-128.

Code-128-viivakoodistandardin on kehittänyt Computer Identics Corporation [USA] vuonna 1981. Se voi edustaa kaikkia 128 ASCII-koodin merkkiä ja sopii kätevästi käytettäväksi tietokoneissa. Tämän standardin muotoilun tarkoituksena on parantaa viivakoodia koodaus tehokkuutta ja luotettavuutta.

Code128 on tiheä viivakoodi. Se käyttää kolmea versiota merkistöistä [A, B, C] sekä aloitusmerkkien, koodisarjan merkkien ja muunnosmerkkien valintaa eri tietotyypin ja pituuden mukaan. , valitse sopivin koodausmenetelmä. Tämä voi lyhentää viivakoodin pituutta ja parantaa koodaustehokkuutta. Lisäksi Code128 käyttää myös tarkistusmerkkejä ja terminaattoreita, jotka voivat lisätä viivakoodin luotettavuutta ja estää lukemisen tai lukematta jättämisen.

Code-128-viivakoodia käytetään laajasti yritysten sisäisessä hallinnassa, tuotantoprosesseissa ja logistiikan ohjausjärjestelmissä. Sillä on monia sovellusskenaarioita, pääasiassa kuljetus-, logistiikka-, vaatetus-, elintarvike-, lääke- ja lääketieteen aloilla. laitteet.

 
 
 

Tekijänoikeus(C)  EasierSoft Ltd.  2005-2024

 

Tekninen Tuki

autobaup@aol.com    cs@easiersoft.com

 

 

D-U-N-S: 554420014