Zrcalna stranica    Softver    Kontakt    Preuzmi    Kupi    FAQ    Poznavanje crtičnog koda

Free Online Bulk Barcode Generator - Output to Png Image Files - Print Barcodes to A4 or Label Paper

Besplatni mrežni skupni generator crtičnog koda

Vrijednost crtičnog koda:   Barcode Data / Number

Možete unijeti 1 do 100 redaka

Može se kopirati iz Excela ovdje

Up to 100 rows

You can copy data from Excel

Vrsta crtičnog koda:   Barcode Type

    Koje vrste crtičnog koda postoje?

Veličina crtičnog koda:   Barcode Size

 /   širina / visina   

Tekst ispod crtičnog koda:   Show Text Under Barcode

Da   Ne   

Proširenje širine crtičnog koda:   Stretch Barcode Width

Da   Ne   

Font/Veličina fonta:   Font Name / Size

 / 

Postavke izlaza:   Output to Images / Printing Setup

Generiraj sliku crtičnog koda  Ispis na A4 papir  Ispis na papir za naljepnice  

Lijeva margina      Gornja margina   Left / Top Margin

Opcija izravnog ispisa

Unesite retke od 1 do 16 i ispišite crtični kod 2*8 na A4 papir.

Unesite 1 do 100 redaka za ispis crtičnog koda na papir s naljepnicama u roli.

For directly

printing

Enter 1-16 rows data to print 2X8=16 barcodes to A4 paper.

Enter 1-100 rows data to print to label Paper.

   Submit To Generate Barcodes

Ako je odabrana opcija ispisa:

Kliknite ovaj gumb, program će otvoriti stranicu za ispis, zatim kliknite izbornik ispisa preglednika za početak ispisa.

 

Recommended by CNET: Desktop version of free barcode software – Offline use, More powerful

Preporučeno: Desktop verzija besplatnog softvera za crtični kod

Izvanmrežna upotreba, snažnije funkcije

https://Free-barcode.com

Ovaj softver za crtični kod ima tri verzije

Standardna verzija:           Besplatno preuzimanje

1. Skupni ispis jednostavnih naljepnica s crtičnim kodom koristeći Excel podatke.

2. Može ispisivati ​​na obične laserske ili inkjet pisače ili na profesionalne pisače barkod naljepnica.

3. Nema potrebe za dizajnom naljepnica, samo jednostavne postavke, možete izravno ispisivati ​​naljepnice s crtičnim kodom.

Profesionalna verzija:           Besplatno preuzimanje

1. Slično standardnoj verziji, moguće je ispisati složenije naljepnice.

2. Podržava gotovo sve vrste crtičnog koda (1D2D).

3. Može se pokrenuti kroz DOS naredbeni redak, a također se može koristiti s drugim programima za ispis naljepnica s crtičnim kodom.

Verzija dizajna naljepnice:           Besplatno preuzimanje

1. Koristi se za dizajn i serijski ispis složenih naljepnica s barkodom

2. Svaka naljepnica može sadržavati više crtičnih kodova, više skupova teksta, uzoraka i linija

3. Unesite podatke crtičnog koda u obrasce na različite učinkovite načine kako biste smanjili svoje radno opterećenje.

Sažetak:

1. Ovaj softver ima stalnu besplatnu verziju i punu verziju.

2. Besplatna verzija može zadovoljiti potrebe većine korisnika.

3. Možete testirati funkcionalnost pune verzije u besplatnoj verziji.

4. Preporučujemo da prvo preuzmete besplatnu verziju.

Preuzmite besplatnu verziju softvera za crtični kod

Detaljni koraci o tome kako koristiti ovaj softver za crtični kod

https://free-barcode.com/HowtoMakeBarcode.asp

 
 

Tehnologija barkodova i njezina povijest razvoja     

Više znanja o crtičnom kodu

Budući razvoj crtičnih kodova

Povećajte kapacitet i gustoću informacija crtičnih kodova tako da mogu pohraniti više podataka, poput slika, zvukova, videa itd.

Kapacitet i gustoća informacija crtičnih kodova odnose se na količinu podataka koje crtični kodovi mogu pohraniti i količinu podataka po jedinici površine. Općenito govoreći, kapacitet i Gustoća informacija 2D barkodova Gustoća informacija veća je od one kod jednodimenzionalnih barkodova.

Trenutno postoje neke nove tehnologije bar kodova, kao što su crtični kodovi u boji, nevidljivi bar kodovi, trodimenzionalni bar kodovi, itd. Sve one pokušavaju povećati kapacitet i gustoću informacija bar kodova, ali se također suočavaju s nekim tehničkim i izazovi primjene. Stoga još uvijek postoji prostor i mogućnost poboljšanja kapaciteta i gustoće informacija o crtičnim kodovima, ali su također potrebne stalne inovacije i optimizacija.

Poboljšajte sigurnost i zaštitu od krivotvorenja crtičnih kodova, koristeći enkripciju, digitalne potpise, vodene žigove i druge tehnologije za sprječavanje krivotvorenja ili neovlaštenog mijenjanja crtičnih kodova:

Šifriranje: Šifrirajte podatke u barkodu tako da ih može dešifrirati samo ovlaštena oprema ili osoblje kako bi se spriječilo curenje podataka ili zlonamjerna modifikacija.

Digitalni potpis: dodajte digitalni potpis crtičnom kodu kako biste potvrdili izvor i integritet crtičnog koda kako biste spriječili krivotvorenje ili neovlašteno mijenjanje crtičnog koda.

Vodeni žig: Ugradite vodeni žig u crtični kod za identifikaciju vlasnika ili korisnika crtičnog koda kako biste spriječili krađu ili kopiranje crtičnog koda.

Ove tehnologije mogu poboljšati sigurnost i zaštitu od krivotvorenja crtičnih kodova, ali će također povećati složenost i cijenu crtičnih kodova, pa ih je potrebno odabrati i dizajnirati u skladu s različitim scenarijima i potrebama primjene.

O EAN-13 crtičnom kodu

EAN-13 je skraćenica od europskog broja artikla, protokola i standarda crtičnog koda koji se koristi u supermarketima i drugim maloprodajnim djelatnostima.

EAN-13 je uspostavljen na temelju standarda UPC-A koji su uspostavile Sjedinjene Države. Crtični kod EAN-13 ima još jedan kod zemlje/regije od UPC-A bar koda kako bi se zadovoljile potrebe. UPC-A barkod koji se koristi samo u Sjedinjenim Državama i Kanadi 1973 od 1974. Bio je to najraniji sustav crtičnog koda korišten za obračun proizvoda u supermarketima.

EAN-13 sastoji se od prefiks koda, identifikacijskog koda proizvođača, koda proizvoda i kontrolnog koda, njegovo kodiranje slijedi načelo jedinstvenosti i može osigurati da se ne ponavlja u cijelom svijetu.

EAN International, poznata i kao EAN, neprofitna je međunarodna organizacija osnovana 1977. godine sa sjedištem u Bruxellesu, Belgija. Svrha joj je formulirati i poboljšati globalno jedinstveno označavanje crtičnim kodovima. Sustav barkodova pruža usluge s dodanom vrijednošću. za optimizaciju upravljanja lancem opskrbe poduzeća. Njegove organizacije članice nalaze se diljem svijeta.

EAN-13 crtični kodovi se uglavnom koriste u supermarketima i drugim maloprodajnim djelatnostima.

Koja je razlika između crtičnog koda EAN-13 i crtičnog koda UPC-A?

EAN-13 crtični kod ima još jedan kod zemlje/regije od UPC-A crtičnog koda. U stvari, UPC-A bar kod se može smatrati posebnim slučajem EAN-13 bar koda, to jest, prva znamenka je. EAN-13 crtični kod postavljen na 0.

EAN-13 crtični kod razvijen je od strane Međunarodnog centra za numeriranje artikala i univerzalno se koristi. Dužina koda je 13 znamenki, a prve dvije znamenke označavaju šifru zemlje ili regije.

UPC-A crtični kod izradio je Odbor za jedinstveni kod Sjedinjenih Država i uglavnom se koristi u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Dužina koda je 12 znamenki, a prva znamenka označava numerički kod sustava.

EAN-13 crtični kod i UPC-A crtični kod imaju istu strukturu i metodu provjere te sličan izgled.

EAN-13 bar kod je nadskup UPC-A bar koda i kompatibilan je s UPC-A bar kodom.

Ako imam UPC kod, trebam li i dalje podnijeti zahtjev za EAN?

Nije potrebno. I UPC i EAN mogu identificirati robu. Iako prvi potječe iz Sjedinjenih Država, on je dio globalnog sustava GS1, pa se može koristiti globalno ako se registrirate pod organizacijom GS1. . Ako trebate ispisati 13-znamenkasti EAN kod, možete dodati broj 0 ispred UPC koda.

UPC-A crtični kodovi mogu se pretvoriti u EAN-13 bar kodove dodavanjem 0. Na primjer, odgovarajući EAN-13 bar kod za UPC-A bar kod (012345678905) je (0012345678905). UPC-A crtični kodovi.

O UPC-A crtičnom kodu

UPC-A je simbol crtičnog koda koji se koristi za praćenje artikala u trgovinama i koristi se samo u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Sastoji se od 12 znamenki i svaki artikl ima jedinstveni kod.

Formulirao ga je Uniform Code Council u Sjedinjenim Američkim Državama 1973. godine, zajednički razvijen s IBM-om, a koristi se od 1974. godine. To je najraniji sustav crtičnog koda koji se koristi za obračun proizvoda u supermarketima crtični kod UPC-A skenira se na kasi u supermarketu Troys Marsh.

Razlog zašto se UPC-A crtični kod koristi u supermarketima je taj što može brzo, točno i praktično identificirati informacije o proizvodu, kao što su cijena, inventar, obujam prodaje itd.

UPC-A crtični kod sastoji se od 12 znamenki, od kojih prvih 6 znamenki predstavlja šifru proizvoda, zadnjih 5 znamenki predstavlja šifru proizvoda, a zadnja znamenka je kontrolna znamenka trebate skenirati crtični kod na šalteru za blagajnu u supermarketu, možete brzo dobiti informacije o cijeni proizvoda i inventaru, uvelike poboljšavajući radnu učinkovitost prodavača u supermarketu.

UPC-A crtični kod se uglavnom koristi na tržištima Sjedinjenih Država i Kanade, dok druge zemlje i regije koriste EAN-13 crtični kod, razlika između njih je u tome što EAN-13 crtični kod ima još jedan kod zemlje.

O barkodu Code-128

Bar kod kod-128 razvio je COMPUTER IDENTICS 1981. To je kontinuirani alfanumerički bar kod promjenjive duljine.

Code-128 crtični kod sastoji se od praznog područja, oznake početka, područja podataka, znaka za provjeru i terminatora. Ima tri podskupa, naime A, B i C, koji mogu predstavljati različite skupove znakova. Također se može koristiti za postizanje višerazinskog kodiranja odabirom početnih znakova, znakova skupa kodova i znakova konverzije.

Može kodirati svih 128 znakova ASCII koda, uključujući brojeve, slova, simbole i kontrolne znakove, tako da može predstavljati sve znakove na tipkovnici računala.

Može postići visoku gustoću i učinkovito predstavljanje podataka kroz višerazinsko kodiranje i može se koristiti za automatsku identifikaciju u bilo kojem sustavu upravljanja.

Kompatibilan je sa sustavom EAN/UCC i koristi se za predstavljanje informacija o skladišnoj i transportnoj jedinici ili logističkoj jedinici robe. U ovom slučaju se zove GS1-128.

Code-128 standard crtičnog koda razvila je Computer Identics Corporation (SAD) 1981. Može predstavljati svih 128 znakova ASCII koda i prikladan je za praktičnu primjenu na računalima. Svrha formuliranja ovog standarda je poboljšanje učinkovitost i pouzdanost kodiranja crtičnog koda.

Code128 je crtični kod visoke gustoće koji koristi tri verzije skupova znakova (A, B, C) i odabir početnih znakova, znakova skupa kodova i znakova konverzije, prema različitim vrstama podataka i duljini, Odaberite najprikladniju metodu kodiranja. Ovo može smanjiti duljinu crtičnog koda i poboljšati učinkovitost kodiranja. Osim toga, Code128 također koristi znakove za provjeru i terminatore, što može povećati pouzdanost crtičnog koda i spriječiti pogrešno čitanje.

Code-128 crtični kod se naširoko koristi u internom upravljanju poduzećima, proizvodnim procesima i sustavima logističke kontrole. Ima mnogo scenarija primjene, uglavnom u industrijama kao što su transport, logistika, odjeća, hrana, farmaceutski proizvodi i medicina. oprema.

O QR-kodu

QR-Code je izumio 1994. godine tim koji je vodio Masahiro Harada iz japanske tvrtke Denso Wave, na temelju crtičnog koda koji se izvorno koristio za označavanje automobilskih dijelova. To je dvodimenzionalni matrični barkod koji se može višestruko koristiti .

QR-kod ima sljedeće prednosti u usporedbi s jednodimenzionalnim crtičnim kodom:

QR-kod može pohraniti više informacija jer koristi dvodimenzionalnu kvadratnu matricu umjesto jednodimenzionalnih linija. Jednodimenzionalni barkodovi obično mogu pohraniti samo desetke znakova, dok QR-kod može pohraniti nekoliko tisuća znakova. .

QR-kod može predstavljati više tipova podataka, kao što su brojevi, slova, binarni, kineski znakovi, itd. Jednodimenzionalni bar kodovi obično mogu predstavljati samo brojeve ili slova.

QR-kod se može skenirati i prepoznati brže jer ima četiri pozicione oznake i može se skenirati iz bilo kojeg kuta. Jednodimenzionalne crtične kodove obično je potrebno skenirati iz određenog smjera.

QR-kod je otporniji na oštećenja i smetnje jer ima mogućnosti ispravljanja grešaka koje mogu oporaviti djelomično izgubljene ili zamućene podatke. Jednodimenzionalni crtični kodovi općenito nemaju takve mogućnosti.

Razlika između 2D barkodova i 1D barkodova uglavnom leži u metodi kodiranja i kapacitetu informacija jednodimenzionalne linije mogu pohraniti samo malu količinu informacija i mogu predstavljati samo brojeve ili slova. Postoje i druge razlike između dvodimenzionalnih i jednodimenzionalnih crtičnih kodova, kao što su brzina skeniranja, mogućnosti ispravljanja pogrešaka, kompatibilnost itd.

QR-Code nije jedini 2D barkod. Prema principu, 2D barkod se može podijeliti u dvije kategorije: matrični i naslagani tipovi 2D barkoda su: Data Matrix, MaxiCode, Aztec, QR-Code. , PDF417, Vericode, Ultracode, Code 49, Code 16K itd., imaju različite primjene u različitim područjima.

Dvodimenzionalni barkod razvijen na temelju jednodimenzionalnog barkoda ima prednosti s kojima se jednodimenzionalni barkod ne može usporediti, iako je još uvijek u povojima Tržište koje se stalno poboljšava Potaknuto ekonomijom i brzim razvojem informacijske tehnologije, zajedno s jedinstvenim karakteristikama 2D barkodova, potražnja za novom tehnologijom 2D barkodova raste iz dana u dan.

 
 
 
 

Autorsko pravo(C)  EasierSoft Ltd.  2005-2024

 

Tehnička podrška

autobaup@aol.com    cs@easiersoft.com

 

 

D-U-N-S: 554420014