Огледален сайт    Софтуер    Връзка    Изтегляне    Купете онлайн    ЧЗВ    Познаване на баркод

Free Online Bulk Barcode Generator - Output to Png Image Files - Print Barcodes to A4 or Label Paper

Безплатен онлайн пакетен генератор на баркодове

Стойност на баркод:   Barcode Data / Number

Можете да въведете от 1 до 100 реда

Може да се копира от Excel тук

Up to 100 rows

You can copy data from Excel

Тип баркод:   Barcode Type

    Какви типове баркодове има?

Размер на баркод:   Barcode Size

 /   ширина / височина   

Текст под баркода:   Show Text Under Barcode

Да   Не   

Разширение на ширината на баркода:   Stretch Barcode Width

Да   Не   

Шрифт/Размер на шрифта:   Font Name / Size

 / 

Настройки на изхода:   Output to Images / Printing Setup

Генериране на изображение на баркод  Печат на хартия A4  Печат на етикетна хартия  

Ляво поле      Горно поле   Left / Top Margin

Опция за директен печат

Въведете редове от 1 до 16 и отпечатайте баркода 2*8 на хартия A4.

Въведете 1 до 100 реда, за да отпечатате баркода върху етикетна хартия.

For directly

printing

Enter 1-16 rows data to print 2X8=16 barcodes to A4 paper.

Enter 1-100 rows data to print to label Paper.

   Submit To Generate Barcodes

Ако е избрана опция за печат:

Щракнете върху този бутон, програмата ще отвори страница за печат, след което щракнете върху менюто за печат на браузъра, за да започнете да печатате.

 

Recommended by CNET: Desktop version of free barcode software – Offline use, More powerful

Препоръчително: Настолна версия на безплатен софтуер за баркод

Използване офлайн, по-мощни функции

https://Free-barcode.com

Този софтуер за баркод има три версии

Стандартна версия:           Безплатно изтегляне

1. Групово отпечатване на прости етикети с баркод с помощта на данни от Excel.

2. Може да печата на обикновени лазерни или мастиленоструйни принтери или на професионални принтери за етикети с баркод.

3. Няма нужда да проектирате етикети, само прости настройки, можете да отпечатвате етикети с баркод директно.

Професионална версия:           Безплатно изтегляне

1. Подобно на стандартната версия, могат да се отпечатват по-сложни етикети.

2. Поддържа почти всички типове баркодове (1D2D).

3. Може да се стартира през командния ред на DOS и може да се използва с други програми за отпечатване на етикети с баркод.

Версия на дизайна на етикета:           Безплатно изтегляне

1. Използва се за проектиране и групово отпечатване на сложни етикети с баркод

2. Всеки етикет може да съдържа множество баркодове, множество набори от текст, шаблони и линии

3. Въведете данни за баркод във формуляри по различни ефективни начини, за да минимизирате натоварването си.

Резюме:

1. Този софтуер има постоянна безплатна версия и пълна версия.

2. Безплатната версия може да отговори на нуждите на повечето потребители.

3. Можете да тествате функционалността на пълната версия в безплатната версия.

4. Препоръчваме първо да изтеглите безплатната версия.

Изтеглете безплатна версия на софтуер за баркод

Подробни стъпки как да използвате този софтуер за баркод

https://free-barcode.com/HowtoMakeBarcode.asp

 
 

Технология за баркод и история на нейното развитие     

Повече познания за баркод

Предимства от използването на баркодове

Скорост: Баркодовете могат да сканират артикули в магазините или да проследяват инвентара в складовете по-бързо, като по този начин значително подобряват ефективността на работата на персонала на магазина и склада могат да изпращат и получават стоки по-бързо до разумни начини за съхранение и локализиране елементи.

Точност: Баркодовете намаляват човешката грешка при въвеждане или запис на информация с честота на грешка приблизително 1 на 3 милиона и позволяват достъп до информация в реално време и автоматизирано събиране на данни по всяко време и навсякъде.

Ефективност на разходите: Баркодовете са евтини за производство и печат и могат да спестят пари чрез увеличаване на ефективността и намаляване на загубите позволяват на организациите да записват точно количеството на оставащия продукт, неговото местоположение и кога са необходими повторни поръчки, което. Това може да избегне загубата и да намали количеството пари, свързани с излишните запаси, като по този начин подобри ефективността на разходите.

Контрол на инвентара: Баркодовете помагат на организациите да проследяват количеството, местоположението и състоянието на стоките през целия им жизнен цикъл, подобряват ефективността на стоките във и извън складовете и вземат решения за поръчки въз основа на по-точна информация за инвентара.

Лесен за използване: Намалете времето за обучение на служителите, тъй като използването на системата за баркод е лесно и по-малко податливо на грешки. Трябва само да сканирате етикета с баркод, прикрепен към артикул, за да получите достъп до неговата база данни чрез системата за баркодове информация, свързана с информацията за артикула.

Относно баркода EAN-13

EAN-13 е съкращението на European Art Number, протокол за баркод и стандарт, използвани в супермаркети и други индустрии за търговия на дребно.

EAN-13 е създаден на базата на стандарта UPC-A, формулиран от Съединените щати. Баркодът EAN-13 има още един код на държава/регион от баркода UPC-A, за да отговори на нуждите. на международните приложения. Баркодът е използван само в Съединените щати (Uniform Code Council) през 1973 г от 1974 г. Това беше най-ранната система за баркод, използвана за разплащане на продукти в супермаркетите.

EAN-13 се състои от префикс код, идентификационен код на производителя, код на артикул на продукта и код за проверка, кодирането му следва принципа на уникалност и може да гарантира, че не се повтаря в целия свят.

EAN International, наричана EAN, е международна организация с нестопанска цел, основана през 1977 г. и със седалище в Брюксел, Белгия. Нейната цел е да формулира и подобри глобално унифицирано баркодиране на стоки. Системата за баркод предоставя услуги с добавена стойност. за оптимизиране на управлението на веригата за доставки на предприятие. Организациите-членки са разположени по целия свят.

баркодовете EAN-13 се използват главно в супермаркети и други индустрии за търговия на дребно.

Каква е разликата между баркод EAN-13 и баркод UPC-A?

EAN-13 баркодът има още един код на държава/регион от баркода UPC-A. Всъщност баркодът UPC-A може да се разглежда като специален случай на баркода EAN-13, т.е. първата цифра е. Баркодът EAN-13 е зададен на 0.

EAN-13 баркодът е разработен от Международния център за номериране на артикули и се използва универсално. Дължината на кода е 13 цифри, а първите две цифри показват кода на страната или региона.

UPC-A баркодът се произвежда от Комитета за единен код на Съединените щати и се използва главно в Съединените щати и Канада. Дължината на кода е 12 цифри, а първата цифра показва цифровия код на системата.

EAN-13 баркод и UPC-A баркод имат една и съща структура и метод за проверка и подобен външен вид.

баркодът EAN-13 е надмножество на баркод UPC-A и е съвместим с баркод UPC-A.

Ако имам UPC код, все пак трябва ли да кандидатствам за EAN?

Не се изисква. Както UPC, така и EAN могат да идентифицират стоките, въпреки че първият произхожда от Съединените щати, той е част от глобалната система GS1, така че ако регистрирате UPC под организацията GS1, той може да се използва глобално. .Ако трябва да отпечатате 13-цифрен EAN баркод, можете да добавите числото 0 пред UPC кода.

UPC-A баркодовете могат да бъдат преобразувани в EAN-13 баркодове чрез добавяне на 0. Например, съответният EAN-13 баркод за UPC-A баркод (012345678905) е (0012345678905), като направите това гарантира съвместимост с UPC-A баркодове.

Относно UPC-A баркод

UPC-A е баркод символ, използван за проследяване на артикули в магазините и се използва само в Съединените щати и Канада. Състои се от 12 цифри и всеки артикул има уникален код.

Формулиран е от Съвета за единни кодове в Съединените щати през 1973 г., разработен съвместно с IBM и се използва от 1974 г. Това е най-ранната система за баркод, използвана за уреждане на продукти в супермаркетите UPC-A баркод се сканира на касата в супермаркет Troys Marsh.

Причината, поради която баркодът UPC-A се използва в супермаркетите, е, че той може бързо, точно и удобно да идентифицира информация за продукта, като цена, инвентар, обем на продажбите и т.н.

UPC-A баркодът се състои от 12 цифри, от които първите 6 цифри представляват кода на производителя, последните 5 цифри представляват кода на продукта, а последната цифра е контролната цифра трябва да сканирате баркода на касата в супермаркета, можете бързо да получите информация за цената на продукта и инвентара, което значително подобрява ефективността на работата на продавачите в супермаркета.

баркодът UPC-A се използва главно на пазарите в Съединените щати и Канада, докато други държави и региони използват баркодове EAN-13. Разликата между тях е, че баркодът EAN-13 има още един код на държавата.

Относно баркода Code-128

баркодът Code-128 е разработен от COMPUTER IDENTICS през 1981 г. Това е непрекъснат буквено-цифров баркод с променлива дължина.

Код-128 баркод се състои от празна област, начална маркировка, област с данни, знак за отметка и терминатор. Има три поднабора, а именно A, B и C, които могат да представляват различни набори от знаци. Може също да се използва за постигане на многостепенно кодиране чрез избор на начални знаци, знаци от набор от кодове и знаци за преобразуване.

Може да кодира всичките 128 ASCII кодови знака, включително цифри, букви, символи и контролни знаци, така че да може да представя всички знаци на компютърната клавиатура.

Може да постигне висока плътност и ефективно представяне на данни чрез многостепенно кодиране и може да се използва за автоматична идентификация във всяка система за управление.

Съвместим е със системата EAN/UCC и се използва за представяне на информацията за складовата и транспортната единица или логистичната единица на стоката. В този случай се нарича GS1-128.

Code-128 баркод стандарт е разработен от Computer Identics Corporation (САЩ) през 1981 г. Той може да представлява всички 128 ASCII кодови знака и е подходящ за удобно приложение на компютри Целта на формулирането на този стандарт е да се подобри баркодът ефективност и надеждност на кодиране.

Code128 е баркод с висока плътност, който използва три версии на набори от символи (A, B, C) и избор на начални знаци, знаци от кодов набор и знаци за преобразуване, според различния тип и дължина на данните, изберете най-подходящия метод за кодиране. Това може да намали дължината на баркода и да подобри ефективността на кодирането.

Code-128 баркодът се използва широко във вътрешно управление на предприятия, производствени процеси и логистични системи за контрол. оборудване.

Относно QR-кода

QR-кодът е изобретен през 1994 г. от екип, ръководен от Масахиро Харада от японската компания Denso Wave, на базата на баркод, първоначално използван за маркиране на автомобилни части. Това е двуизмерен матричен баркод, който може да се умножава използва.

QR-кодът има следните предимства в сравнение с едномерния баркод:

QR-кодът може да съхранява повече информация, тъй като използва двумерна квадратна матрица вместо едномерни линии. Едномерните баркодове обикновено могат да съхраняват само десетки символи, докато QR-кодът може да съхранява няколко хиляди знака. .

QR-кодът може да представлява повече типове данни, като числа, букви, двоични знаци, китайски символи и т.н. Едномерните баркодове обикновено могат да представляват само цифри или букви.

QR-кодът може да се сканира и разпознава по-бързо, защото има четири позициониращи знака и може да се сканира от всякакъв ъгъл. Едномерните баркодове обикновено трябва да се сканират от определена посока.

QR-кодът може да бъде по-устойчив на повреди и смущения, тъй като има функция за коригиране на грешки, която може да възстанови частично загубени или замъглени данни. Едномерните баркодове обикновено нямат такава функция.

Разликата между 2D баркодовете и 1D баркодовете се състои главно в метода на кодиране и информационния капацитет. 2D баркодовете използват двумерна квадратна матрица, която може да съхранява повече информация и да представя повече типове данни едномерните линии могат да съхраняват само малко количество информация и могат да представляват само цифри или букви. Има и други разлики между двумерните баркодове и едномерните баркодове, като скорост на сканиране, възможности за коригиране на грешки, съвместимост и др.

QR-Code не е единственият 2D баркод. Според принципа, 2D баркодовете могат да бъдат разделени на две категории: матрични и подредени типове 2D баркодове: Data Matrix, MaxiCode, Aztec, QR-Code. , PDF417, Vericode, Ultracode, Code 49, Code 16K и др., те имат различни приложения в различни области.

Двуизмерният баркод, разработен на базата на едномерния баркод, има предимства, с които едномерният баркод не може да се сравни. Като преносим файл с данни, въпреки че все още е в начален стадий в непрекъснато подобряващия се пазар, воден от икономиката и бързо развиващите се информационни технологии, съчетани с уникалните характеристики на 2D баркодовете, търсенето на новата технология на 2D баркодове в различни страни нараства с всеки изминал ден.

 
 
 
 

Авторско право(C)  EasierSoft Ltd.  2005-2024

 

Техническа поддръжка

autobaup@aol.com    cs@easiersoft.com

 

 

D-U-N-S: 554420014