Mirror site    Softver    Kontaktirajte    Preuzmi    Kupite    FAQ    Poznavanje barkoda

Free Online Bulk Barcode Generator - Output to Png Image Files - Print Barcodes to A4 or Label Paper

Besplatni online batch generator barkodova

Vrijednost barkoda:   Barcode Data / Number

Možete unijeti 1 do 100 redova

Može se kopirati iz Excela ovdje

Up to 100 rows

You can copy data from Excel

Vrsta barkoda:   Barcode Type

    Koje vrste bar kodova postoje?

Veličina barkoda:   Barcode Size

 /   širina / visina   

Tekst ispod bar koda:   Show Text Under Barcode

Da   Ne   

Proširenje širine barkoda:   Stretch Barcode Width

Da   Ne   

Veličina fonta/fonta:   Font Name / Size

 / 

Postavke izlaza:   Output to Images / Printing Setup

Generiraj sliku barkoda  Štampaj na A4 papir  Štampaj na papir za etikete  

Lijeva margina      Gornja margina   Left / Top Margin

Opcija direktnog štampanja

Unesite redove od 1 do 16 i odštampajte 2*8 bar kod na A4 papiru.

Unesite 1 do 100 redova da odštampate bar kod na papiru za nalepnice u rolni.

For directly

printing

Enter 1-16 rows data to print 2X8=16 barcodes to A4 paper.

Enter 1-100 rows data to print to label Paper.

   Submit To Generate Barcodes

Ako je odabrana opcija štampanja:

Kliknite na ovo dugme, program će otvoriti stranicu za štampanje, a zatim kliknite na meni za štampanje pretraživača da započnete štampanje.

 

Recommended by CNET: Desktop version of free barcode software – Offline use, More powerful

Preporučeno: Desktop verzija besplatnog softvera za bar kod

Offline upotreba, moćnije funkcije

https://Free-barcode.com

Ovaj softver za bar kod ima tri verzije

Standardna verzija:           Besplatno preuzimanje

1. Paketno štampanje jednostavnih barkod etiketa koristeći Excel podatke.

2. Može da štampa na običnim laserskim ili inkjet štampačima, ili na profesionalnim štampačima etiketa sa bar kodom.

3. Nema potrebe za dizajnom etiketa, samo jednostavna podešavanja, možete direktno štampati etikete sa bar kodom.

Profesionalna verzija:           Besplatno preuzimanje

1. Slično standardnoj verziji, složenije etikete se mogu štampati.

2. Podržava skoro sve vrste bar kodova (1D2D).

3. Može se pokrenuti preko DOS komandne linije, a može se koristiti i sa drugim programima za štampanje naljepnica s bar kodom.

Verzija dizajna etikete:           Besplatno preuzimanje

1. Koristi se za dizajniranje i serijski ispis složenih barkod etiketa

2. Svaka etiketa može sadržavati više bar kodova, više setova teksta, uzoraka i linija

3. Unesite podatke bar kodova u formulare na razne efikasne načine kako biste smanjili svoje radno opterećenje.

Sažetak:

1. Ovaj softver ima trajnu besplatnu verziju i punu verziju.

2. Besplatna verzija može zadovoljiti potrebe većine korisnika.

3. Funkcionalnost pune verzije možete testirati u besplatnoj verziji.

4. Preporučujemo da prvo preuzmete besplatnu verziju.

Preuzmi besplatnu verziju softvera za bar kod

Detaljni koraci o tome kako koristiti ovaj softver za bar kod

https://free-barcode.com/HowtoMakeBarcode.asp

 
 

Tehnologija bar kodova i njena istorija razvoja     

Više znanja o bar kodovima

Koje su alternative bar kodovima?

Postoje mnoge alternative za barkodove, kao što su Bokodes, QR-Code, RFID, itd. Ali oni ne mogu u potpunosti zamijeniti bar kodove, svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke, ovisno o vašim potrebama i scenarijima.

Bokodes su oznake podataka koje mogu pohraniti više informacija od barkodova u istom području. Razvio ih je tim pod vodstvom Ramesha Raskara u MIT Media Lab-u. Bokodes se može snimiti bilo kojom standardnom digitalnom kamerom. Jednostavno fokusirajte kameru na beskonačnost, prečnika je samo 3 mm, ali se u fotoaparatu može povećati do dovoljnog stepena jasnoće kombinacija riječi Neki Bokodes tagovi se mogu prepisati, a Bokodes koji se mogu prepisati nazivaju se bocodes.

Bokodes imaju neke prednosti i nedostatke u poređenju sa bar kodovima Prednosti Bokodesa su da mogu pohraniti više podataka, mogu se čitati iz različitih uglova i udaljenosti i mogu se koristiti za proširenu stvarnost, mašinski vid i blisko polje. komunikacija i druga polja Nedostatak Bokodes-a je što oprema za čitanje Bokodes-a zahtijeva LED svjetlo i sočivo, pa je trošak veći i trošak proizvodnje Bokodes etiketa.

QR-kod je zapravo vrsta barkoda, naziva se i 2D bar kodom, ali oni imaju neke razlike, prednosti i nedostatke, mogu pohraniti više podataka. uključujući tekst, slike, video zapise, itd., dok se bar kodovi mogu skenirati samo iz bilo kog ugla, dok se bar kodovi mogu skenirati samo iz određenog smjera ako je djelomično oštećen može se identificirati, dok su bar kodovi podložniji oštećenju, QR-kod je pogodniji za beskontaktno plaćanje, dijeljenje, identifikaciju i druge scenarije, dok su barkodovi prikladniji za upravljanje i praćenje robe.

Teoretski, QR-kod može zamijeniti sve funkcije jednodimenzionalnih barkodova, međutim, mnoge aplikacije ne zahtijevaju barkod naljepnice za pohranjivanje velike količine podataka 8 do 13 Samo broj, tako da nema potrebe za korištenjem QR-koda Trošak štampanja QR-koda je također nešto veći od cijene jednodimenzionalnih bar kodova, tako da QR-kod neće u potpunosti zamijeniti jednodimenzionalne barkodove.

O EAN-13 barkodu

EAN-13 je skraćenica od evropskog broja artikla, bar kod protokola i standarda koji se koristi u supermarketima i drugim maloprodajnim industrijama.

EAN-13 je uspostavljen na osnovu standarda UPC-A koji su formulisale Sjedinjene Američke Države. EAN-13 bar kod ima još jedan kod zemlje/regije od UPC-A bar koda kako bi se zadovoljile potrebe. UPC-A je barkod simbol koji se koristi samo u Sjedinjenim Državama i Kanadi od 1974. To je bio najraniji sistem bar kodova koji se koristio za obračun proizvoda u supermarketima.

EAN-13 sastoji se od koda prefiksa, identifikacionog koda proizvođača, koda artikla i koda za provjeru, ukupno 13 cifara prati princip jedinstvenosti i može osigurati da se ne ponavlja u cijelom svijetu.

EAN International, poznat kao EAN, je neprofitna međunarodna organizacija osnovana 1977. godine sa sjedištem u Briselu, Belgija. Njegova svrha je da formuliše i poboljša globalno jedinstveno barkodiranje robe. za optimizaciju upravljanja lancem opskrbe preduzeća. Organizacije članice nalaze se širom svijeta.

EAN-13 bar kodovi se uglavnom koriste u supermarketima i drugim maloprodajnim industrijama.

Koja je razlika između EAN-13 barkoda i UPC-A barkoda?

EAN-13 bar kod ima još jedan kod zemlje/regije od UPC-A bar koda. EAN-13 bar kod postavljen na 0.

EAN-13 bar kod je razvijen od strane Međunarodnog centra za numerisanje artikala i univerzalno se koristi. Dužina koda je 13 cifara, a prve dve cifre označavaju kod zemlje ili regiona.

UPC-A barkod proizvodi Komitet za jedinstveni kod Sjedinjenih Država i uglavnom se koristi u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Dužina koda je 12 cifara, a prva cifra označava brojčani kod.

EAN-13 bar kod i UPC-A bar kod imaju istu strukturu i metod verifikacije i sličan izgled.

EAN-13 bar kod je nadskup UPC-A bar koda i kompatibilan je sa UPC-A barkodom.

Ako imam UPC kod, da li i dalje moram da se prijavim za EAN?

Nije potrebno. I UPC i EAN mogu da identifikuju robu Iako je prvi nastao u Sjedinjenim Državama, on je deo globalnog GS1 sistema, tako da ako registrujete UPC u okviru GS1 organizacije, može se koristiti globalno. . Ako trebate odštampati 13-cifreni EAN bar kod, možete dodati broj 0 ispred UPC koda.

UPC-A bar kodovi mogu se pretvoriti u EAN-13 barkodove dodavanjem 0. Na primjer, odgovarajući EAN-13 bar kod za UPC-A bar kod (012345678905) je (0012345678905). UPC-A bar kodovi.

O UPC-A barkodu

UPC-A je simbol barkoda koji se koristi za praćenje artikala u prodavnicama i koristi se samo u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Sastoji se od 12 cifara i svaka stavka ima jedinstveni kod.

Formulirao ga je Vijeće za jedinstveni kod u Sjedinjenim Državama 1973. godine, zajedno sa IBM-om, i koristi se od 1974. godine. To je najraniji sistem bar kodova koji se koristi za obračun proizvoda u supermarketima UPC-A bar kod se skenira na blagajni u supermarketu Troys Marsh.

Razlog zašto se UPC-A bar kod koristi u supermarketima je taj što može brzo, precizno i ​​povoljno identificirati informacije o proizvodu, kao što su cijena, zalihe, obim prodaje, itd.

UPC-A bar kod se sastoji od 12 cifara, od kojih prvih 6 cifara predstavlja šifru proizvođača, zadnjih 5 cifara predstavlja šifru proizvoda, a posljednja znamenka je kontrolna znamenka Trebate skenirati bar kod na blagajni supermarketa, možete brzo dobiti informacije o cijeni proizvoda i zalihama, uvelike poboljšavajući radnu efikasnost prodavača supermarketa.

UPC-A bar kod se uglavnom koristi na tržištima Sjedinjenih Država i Kanade, dok druge zemlje i regije koriste EAN-13 barkodove. Razlika između njih je u tome što EAN-13 bar kod ima još jedan kod zemlje.

O Code-128 barkodu

Code-128 barkod je razvio COMPUTER IDENTICS 1981. To je kontinuirani alfanumerički bar kod promjenjive dužine.

Code-128 barkod se sastoji od prazne oblasti, početne oznake, oblasti podataka, znaka za proveru i terminatora. Ima tri podskupa, naime A, B i C, koji mogu predstavljati različite skupove znakova. Također se može koristiti za postizanje višerazinskog kodiranja kroz odabir početnih znakova, znakova skupa kodova i znakova za konverziju.

Može kodirati svih 128 znakova ASCII koda, uključujući brojeve, slova, simbole i kontrolne znakove, tako da može predstavljati sve znakove na tastaturi računara.

Može postići visoku gustinu i efikasnu reprezentaciju podataka kroz kodiranje na više nivoa i može se koristiti za automatsku identifikaciju u bilo kojem sistemu upravljanja.

Kompatibilan je sa EAN/UCC sistemom i koristi se za predstavljanje informacija o jedinici skladištenja i transporta ili logističke jedinice robe, u ovom slučaju se zove GS1-128.

Code-128 standard barcode je razvijen od strane Computer Identics Corporation (SAD) 1981. Može predstavljati svih 128 ASCII znakova koda i pogodan je za prikladnu primjenu na računarima efikasnost i pouzdanost kodiranja.

Code128 je barkod visoke gustine koji koristi tri verzije skupova znakova (A, B, C) i odabir početnih znakova, znakova skupa kodova i znakova za konverziju, prema različitim vrstama podataka i dužini, Odabrati najprikladniji metod kodiranja Ovo može smanjiti dužinu crtičnog koda i poboljšati efikasnost kodiranja.

Code-128 barcode se široko koristi u internom upravljanju preduzećima, proizvodnim procesima i sistemima kontrole logistike. Ima mnogo scenarija primjene, uglavnom u industrijama kao što su transport, logistika, odjeća, hrana, farmaceutski proizvodi i medicina. oprema.

O QR-kodu

QR-Code je izumio 1994. godine tim koji je predvodio Masahiro Harada iz japanske kompanije Denso Wave na osnovu barkoda koji se prvobitno koristio za označavanje dijelova automobila. To je dvodimenzionalni matrični bar kod koji se može višestruko koristiti koristi.

QR-kod ima sljedeće prednosti u odnosu na jednodimenzionalni bar kod:

QR-kod može pohraniti više informacija jer koristi dvodimenzionalnu kvadratnu matricu umjesto jednodimenzionalnih linija obično može pohraniti samo desetine znakova, dok QR-kod može pohraniti nekoliko hiljada znakova. .

QR-kod može predstavljati više tipova podataka, kao što su brojevi, slova, binarni, kineski znakovi, itd. Jednodimenzionalni bar kodovi obično mogu predstavljati samo brojeve ili slova.

QR-kod se može skenirati i prepoznati brže jer ima četiri oznake za pozicioniranje i može se skenirati iz bilo kojeg ugla. Jednodimenzionalni bar kodovi se obično moraju skenirati iz određenog smjera.

QR-kod može biti bolje otporan na oštećenja i smetnje jer ima funkciju ispravljanja grešaka koja može oporaviti djelomično izgubljene ili zamućene podatke. Jednodimenzionalni bar kodovi obično nemaju takvu funkciju.

Razlika između 2D bar kodova i 1D bar kodova uglavnom leži u metodi kodiranja i kapacitetu informacija jednodimenzionalne linije mogu pohraniti samo malu količinu informacija i mogu predstavljati samo brojeve ili slova Postoje i druge razlike između dvodimenzionalnih i jednodimenzionalnih bar kodova, kao što su brzina skeniranja, mogućnosti ispravljanja grešaka, kompatibilnost, itd.

QR-kod nije jedini 2D bar kod, prema principu, 2D bar kodovi se mogu podijeliti u dvije kategorije: matrični i naslagani 2D bar kodovi su: Data Matrix, MaxiCode, Aztec, QR-Code. , PDF417, Vericode, Ultracode, Code 49, Code 16K, itd., imaju različite primjene u različitim poljima.

Dvodimenzionalni bar kod razvijen na osnovu jednodimenzionalnog bar koda ima prednosti sa kojima se jednodimenzionalni bar kod ne može porediti kao prenosivi fajl, iako je još uvek u povojima. na tržištu koje se stalno poboljšava, vođena ekonomijom i informatičkom tehnologijom koja se brzo razvija, zajedno sa jedinstvenim karakteristikama 2D bar kodova, potražnja za novom tehnologijom 2D bar kodova u različitim zemljama raste iz dana u dan.

 
 
 
 

Autorska prava(C)  EasierSoft Ltd.  2005-2024

 

Tehnička podrška

autobaup@aol.com    cs@easiersoft.com

 

 

D-U-N-S: 554420014